Meubels in een Scandinavisch interieur

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Scandinavisch interieur

Op de een of andere manier herkennen veel mensen een Scandinavisch interieur onmiddellijk. Maar wat geeft zo’n interieur die zo kenmerkende ‘noordelijke’ uitstraling? Wij gingen ging voor u op zoek en vertellen u in dit artikel hoe ook u uw interieur een Scandinavische ‘look’ kunt geven.

Wit voor een serene noordelijke sfeer

Bij interieur uit een van noordelijke landen van Europa valt direct de serene uitstraling op. Deze wordt vooral bereikt door de kleuren in een ruimte of woning rustig te houden en veel te werken met wit. In menig Scandinavische woning zijn niet alleen wanden en vloeren wit, maar ook het houtwerk van deuren en kozijnen en vaak zelfs de trappen! Als u kiest voor een Scandinavisch interieur, kunt u het effect van wit op een ruimte ook doortrekken naar witte meubelen. Wel is het hierbij belangrijk om te voorkomen dat de ruimte te eentonig wordt. Hoe u dit doet, leest u in het vervolg van dit artikel.

 Bescheiden kleuraccenten

Hoewel wit veel doet als u een Scandinavisch interieur wilt, is het wel zaak om te voorkomen dat uw huis er te ‘steriel’ uit gaat zien. Het maakt al een wereld van verschil als u niet kiest voor spierwit als basiskleur, maar voor een net iets warmere tint. Daarnaast kunt u ook gebruikmaken van wat extra kleuraccenten om nog iets meer warmte te creëren. Door de wittinten te combineren met bijvoorbeeld houten meubelen met een natuurlijke ‘look’, voorkomt u eveneens dat het wit te overheersend wordt.

Stoere meubelen, natuurlijke uitstraling

In een Scandinavisch interieur horen ook beslist meubelen met een robuuste uitstraling. Pure materialen en tinten hebben hierbij de voorkeur. Houten meubelen liggen dan uiteraard voor de hand, maar ook beton is een vaak toegepast materiaal in een Scandinavisch interieur. Ook voor accessoires kunt u het beste kiezen voor objecten die een pure sfeer uitademen.

Overdaad schaadt

De serene uitstraling die een Scandinavisch interieur kenmerkt, hangt ook samen met eenvoud. Overdadigheid en de Scandinavische stijl gaan niet samen. Dit gegeven kunt u in uw eigen interieur vertalen door spaarzaam te zijn met de eerder genoemde accessoires. Als tegenwicht voor het wit en de stoere materialen zijn accessoires in warme materialen als vilt en wol tot slot een goede keuze als u kiest voor een Scandinavisch interieur.

 

Meubels in een Scandinavisch interieur was last modified: april 13th, 2024 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *