Meubels krasgevoelig? Daar is een oplossing voor!

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Meubels krasgevoelig? Wat bedoelen we daarmee? Onder meubels zoals banken, stoelen en fauteuils zit vaak een dop, glijder of wiel die niet geschikt is voor de vloer. Doordat je het meubel wel eens verschuift, ontstaan er krassen of deuken in je mooie vloer.

Meubels krasgevoelig, wat is het meest herkenbaar?

    • Diepe deuken/ pitten en krassen op de vloer
    • Plaatselijke slijtage plekken op de vloer
    • Stoelen die lawaai maken wanneer je ze verschuift
    • Doppen / pootjes die versleten zijn
    • Plakviltjes die niet blijven zitten en dan lijmresten achter laten op de vloer

meubels krasgevoeligBescherming voor onder je meubels

Met een goede bescherming, door vilt onder je meubels te plaatsen, kun je stoelen makkelijk schuiven zonder dat deze veel geluid maken. Zo kun je zorgeloos gebruikmaken van je meubels zonder elke keer te denken dat er schade aan de vloer wordt veroorzaakt. En denk ook eens aan zwenkwieltjes met een zachte mantel in plaats van een grote kunststof mat op de vloer.

Voorkom krassen en deuken op je vloer

Krassen en deuken door de poten van meubels zijn de meest voorkomende beschadigingen bij houten vloeren. Het is gemakkelijk om deze risico’s te voorkomen door vilten onder de poten aan te brengen. Daarnaast is het aan te raden dat je de meubels niet teveel over de vloer heen schuift, ook wanneer je de vilten onder de poten van de meubels hebt aangebracht. Deze vilten zullen namelijk na verloop van tijd niet meer zo goed vastplakken, en wanneer je zonder op te letten het meubelstuk verschuift, kan er toch een kras ontstaan. Dus hou in de gaten wanneer je ze moet vervangen. Het zou immers zonde zijn als de vloer dan toch beschadigd wordt!

Gebruik antislip voor aan de onderkant van tapijten en vloerkleden

Tapijten en vloerkleedjes zie je vaak bij mensen met houten vloeren, maar ook deze tapijten en vloerkleedjes kunnen krassen aan je vloer veroorzaken. Daarom is het aan te raden om anti-slip tapijt aan te brengen aan de onderkant van het kleed of tapijt. Dan gaat dit niet schuiven, en nog vervelender, je struikelt er niet over.

Verschillende maten en vormen

Er zijn verschillende manieren om je meubels te voorzien van bijvoorbeeld anti-slip en beschermstukken. Ze zijn overigens ook in verschillende maten en vormen te verkrijgen. Let hierbij op dat je de juiste bescherming gebruikt bij het type vloer in je huis.

 

Meubels krasgevoelig? Daar is een oplossing voor! was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *