Interview met Linda Burgers meubelstoffeerster

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

meubelstoffeersterHoe is het begonnen? Het gebeurt niet vaak dat een vrouw meubelstoffeerster wordt.

Meubelstoffeerster word je niet zomaar. Door mijn opleiding op de modevakschool, heb ik een goed gevoel voor stijl en mode ontwikkeld. Hierna zocht ik verdieping in mijn studie en heb een studie textiele werkvormen gedaan. Toen ging al gauw het roer om en ben ik verliefd geworden op het meubelstoffeervak. Om die reden heb ik nog vier jaar een meubelstoffeer opleiding gedaan. Meubelsstofferen is een passie en dan maakt het niet uit of je een vrouw of een man bent. Daarbij denk ik dat vrouwen meer gevoel in hun werk kunnen geven.”

En toen, hoe ben je in het vak gerold?

“Toen had ik het geluk dat ik bij één van de beste meubelstoffeerders aan de slag mocht: Frits Oostermeijer in Amsterdam. Hier heb ik pas echt leren stofferen. Ondanks een goede basis in zowel klassiek als modern meubelstofferen door jarenlang te studeren, heb ik de fijne kneepjes van het vak pas echt van Frits geleerd. Bij Frits ben ik pas een echte meubelstoffeerster geworden.”

Hoe lang heb je bij Frits Oostermeijer gewerkt?

“Ik ben bij Frits op 1 oktober 1992 begonnen en heb bij hem gewerkt tot zijn overlijden in 2013. Deze man wist zoveel over het stofferen van meubels maar ook over antiekrestauratie dat elke dag met hem werken weer iets toevoegde aan mijn ervaring. Hij was een begrip in Amsterdam en omstreken.”

Waarom heb je het bedrijf van Frits Oostermeijer niet doorgezet?

“Als meubelstoffeerster ben ik heel goed in mijn werk, maar alle rompslomp rond het runnen van een eigen bedrijf zie ik niet zitten. Ik kreeg toen een hele goede aanbieding van Meubelvisie, om de leiding van hun meubelstoffeerderij op mij te nemen. Ik kan dan de hele dag doen wat ik het liefste doe en dat is meubels stofferen.”

Vind je het niet saai om de hele dag alleen maar te stofferen?

“Absoluut niet. Ik ben nog nooit één dag met tegenzin naar mijn werk gegaan. Werken voor Meubelvisie is ook heel gevarieerd. Je komt de meest uiteenlopende meubels tegen. Gelukkig is het geen lopende band werk maar echt ambachtswerk. Al mijn ervaring en kennis kan ik bij Meubelvisie volledig tot zijn recht laten komen.”

Heb je nog toekomstplannen?

“Zolang ik elke dag met mijn passie bezig kan zijn, ben ik gelukkig en tevreden. Denk dan ook dat ik dit werk altijd blijf doen. Het verveelt niet en elk bankstel is weer anders.”

Wilt u uw bankstel laten stofferen door Linda Burgers?

 

 

Interview met Linda Burgers meubelstoffeerster was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *