Meubeltrends najaar 2015

De zomer tijd duurt niet lang meer en alle zomervakanties lopen langzaam ten einde. Voor veel mensen begint het dan weer te kriebelen, en zijn we dan wel een beetje benieuwd naar de meubeltrends najaar 2015.  Op de Vt wonen & design beurs (voorheen de Woonbeurs) zal je er meer van en over zien, maar we geven alvast een voorproefje.
Meubeltrends najaar 2015

Koper en goud de meubeltrends najaar 2015

Wat je veel gaat zien in de meubeltrends najaar 2015 is koper en goud, deze zullen blijven als accent in huis. Je ziet de kleuren vaak terug komen in de industriële interieurs en blijven helemaal in. Dus al je woonaccessoires in koper en goud die je de afgelopen tijd hebt aangeschaft mogen blijven staan!

Doe het zelf trend (DHZ)

Ook de doe het zelf trend zal voorlopig blijven. Lekker zelf blijven klussen en creatieve oplossingen bedenken voor je huis. Maak je huis uniek met oude meubelen die je zelf opknapt. Najaar en winter zijn de perfecte seizoenen om dit soort dingen te doen.
Meubeltrends najaar 2015

Groen in huis

Ook groen in huis blijft. Maar dan wel in de natuurlijke touch, in de vorm van planten. Mooi echte of neppe planten, posters met foto’s en prints van planten. Zoals het ware een jungle in je huis!

Het nest gevoel

Waar we veel van zullen gaan zien is het “Nest”. We houden van knus en gezelligheid. Het nest gevoel wordt versterkt door het gebruik van materialen als ruwe en ruige wol of zijden. Ook zullen niet alle oppervlaktes glad zijn. We gaan grove structuren zien, gemaakt van o.a. vezels en garen. Je moet er wel van houden maar ken je Macramé nog? dat is een handwerktechniek waarbij draden zodanig worden geknoopt dat het een patroon wordt. Dit ga je veel terug zien vooral in woonaccessoires.

Welke kleuren?

Je kunt volop kiezen uit de kleuren beige, roest en bruintinten. Poederpastels mogen ook. Een andere manier om dat Nestgevoel te krijgen is om het knuffelig te maken. Veel zachte materialen en structuren. Veel volume door gebruik van stevige materialen/stoffen. Denk bijvoorbeeld aan velours. Bijpassende kleuren zijn roze en andere pastelkleuren. Zwart is geen optie in de meubeltrends najaar 2015.

Bijzondere en aparte combinaties

Eén van de leukste dingen in de woontrends najaar 2015 is wel het feit dat bijzondere en aparte combinaties helemaal in zijn. Je kunt je creativiteit daar dus helemaal in kwijt om van gekke, intense kleuren en allerlei materialen een aparte combinatie te maken.

Geschreven door Faisca van der Kleij

Meubeltrends najaar 2015 was last modified: oktober 24th, 2016 by Ferry de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *