Hoe kies je de juiste meubelwielen?

Hoe kies je de juiste meubelwielen?

Meubels en wielen zijn een vak apart. Te vaak gaat het fout tijdens de aanschaf van wielen om meubels mobiel te maken. Meubelwielen zijn er in duizend soorten en types en dit maakt het erg lastig. Vooral met doe het zelven gaan veel mensen de fout in. In dit artikel kun je zien hoe jij op de juiste manier je meubelwiel aanschaft.

Top 3 meest gemaakte fouten met het gebruik van wielen onder meubels.

  • Wielen voor niet de juiste vloer.
  • Verkeerde/geen gewicht berekenen.
  • Verkeerde bevestiging.

Het juiste meubelwiel voor de juiste vloer.

Het foute gebruik van niet de juiste wielen op niet de juiste vloer is vaak de duurste fout die gemaakt wordt. Vooral op laminaat of een parket vloer gaat het vaak mis. Als je vloerbedekking hebt zal een verkeerd wiel niet fijn in het gebruik zijn. Maar zul je vaak geen schade ondervinden. Bij het gebruik van vloerbedekking wielen op laminaat of parket gaat het anders wel goed mis. Het hardere wiel veroorzaakt vroeg of laat flinke krassen of sporen in je vloer.

Een voorbeeld van 2 de zelfde wielen voor verschillende vloeren.

Meubelwieltje voor vloerbedekking: www.zwenkwielen.net/Zwenkwieltje-38-mm-zwart
Meubelwieltje voor laminaat: www.zwenkwielen.net/Apparaten-wielen-grijs-38-mm

Zo zie je dat er voor ieder soort vloer wel een meubelwiel is.

Juiste gewicht voor het wiel

Veel mensen kopen in de bouwmarkt hun meubelwiel. Hier is niets mis mee. Alleen veel bouwmarkten verkopen deze wielen zonder enige vorm van informatie. Ook online zijn er webwinkels waarbij je geen productomschrijving vinden kunt. Zorg altijd dat je zeker weet wat het juiste te belasten gewicht is per wiel. De verdeling van het gewicht is eenvoudig. Stel je zoekt meubelwielen voor een tafel met 4 poten. Het meubelwiel wat jij gevonden hebt kan een gewicht aan van 40KG per wiel. Deze kun je dan keer 4 doen en zo weet je dat de tafel maximaal 160KG belasting mag geven. Reken niet alleen het gewicht van de tafel maar ook de spullen die je er op zet.

Hoe bevestig je een meubelwiel?

Per wiel kan de bevestiging verschillend zijn. De een is te bevestigen via een boutgat. Deze wielen met boutgat worden meestal gebruikt op het moment dat er een wiel defect is. Hiermee kun je dan zonder de stift te vervangen snel een nieuw meubelwieltje plaatsen. Deze stiften zijn ook los te koop. Zo kun je ook bij het op wielen zetten van meubels met deze bevestiging werken. De stiften maak je in de poot en het wiel schroef je erin. Een andere bevestiging is een plaatbevestiging. Hier mee schroef je 4 schroeven door het plaatje in de onderkant van de poot. Het meubelwiel zit al aan het plaatje vast. Zo ben je snel klaar.

Conclusie over het kopen van wielen:

Zorg dat je altijd zeker weet of het wiel geschikt is voor je vloer. En zorg dat je het juiste gewicht weet. Verder kun je beter voor goede kwaliteit gaan, dan voor goedkoop. Goedkoop is in dit geval vaak duurkoop.

meubelwiel

Hoe kies je de juiste meubelwielen? was last modified: oktober 28th, 2016 by Ferry de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *