Mooie meubels creëren sfeer in je huis

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Mooie meubels

Het inrichten van een woning is een behoorlijke klus. We weten allemaal wel zo ongeveer welke meubels we mooi vinden. Dat ene bankstel, kast, die specifieke boekenplank of dat mooie TV meubel. Toch is het inrichten van een woning lastiger dan het lijkt. Het is natuurlijk niet zo heel ingewikkeld om mooie meubels aan te schaffen; heel anders wordt het wanneer alle meubels dezelfde stijl moeten hebben zonder dat het saai of lelijk wordt. We geven enkele tips over hoe je met behulp van mooie meubels een bepaalde sfeer in huis kunt creëren die vooral aangenaam voelt.

MOOIE MEUBELS, LET OP DE HOUTSOORT

Als je meubels hebt die van een specifieke houtsoort zijn gemaakt en waarbij de print of kleur van het hout duidelijk zichtbaar is, zorg er dan voor dat alle andere meubels ook die specifieke houtsoort bevatten. Op die manier lijkt het alsof alle meubels echt bij elkaar horen. Wanneer een ruimte een allegaartje is van meubels gemaakt van eikenhout, berkenhout en andere soorten hout, dan creëert dit een bepaalde vorm van onrust in de ruimte.

MOOIE MEUBELS, LET OP DE KLEUR

Probeer per ruimte slechts twee of drie kleuren aan te houden. Het is van belang dat je alles in de ruimte in die kleuren hebt. Dit hoeven geen kleuren te zijn die op elkaar lijken, maar kunnen bijvoorbeeld ook iets als blauw met bruin zijn. Op die manier heb je twee als het ware contrasterende kleuren, dat kan een ruimte levendiger maken.
Je kunt wat variëren om het niet al te saai te maken door van één kleur verschillende tinten te gebruiken. Heb je bijvoorbeeld blauw en bruin als kleuren, dan zou je uiteraard ook met diverse blauwtinten kunnen werken. Laat je hierin adviseren door de stijlexperts van sfeerenliving.nl.

MOOIE MEUBELS, BEKLEDING TIP

Heb je kinderen en/of huisdieren? Hou hier dan rekening mee met het kiezen van de bekleding. Kies voor een bekleding waarvan vlekken en ook haren makkelijk te verwijderen zijn.

 

Mooie meubels creëren sfeer in je huis was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
One comment to “Mooie meubels creëren sfeer in je huis”
One comment to “Mooie meubels creëren sfeer in je huis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *