Niet doen!

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

We hebben het hier al meerdere keren gehad over trends in wonen, en interieurs. Dan kijken we naar tips van bekende ontwerpers die kunnen helpen bij het inrichten van je huis. Maar dat kan ook andersom. Laten we dit keer eens kijken naar dingen waarvan diezelfde ontwerpers zeggen dat je die niet moet doen.

Kleed

We beginnen met het vloerkleed. Bij de aanschaf daarvan is de afmeting erg belangrijk. Een te klein vloerkleed valt weg bij de rest van het interieur, terwijl een te groot vloerkleed veel te overweldigend kan zijn. Daarom is het van belang om de afmeting van het vloerkleed af te stemmen op de rest van de meubelen eromheen. Kijk naar hoe breed uw bank is, of hoe groot het dressoir. En houd daar rekening mee als u een vloerkleed koopt.

Tegen de muur

Dan de bank. Vaak is die bank het centrale punt in een woonkamer. En in de meeste gevallen wordt zo’n bank dan tegen de muur geplaatst. Maar u zou moeten overwegen om ook eens te proberen om zo’n bank vrijer in de kamer te plaatsen. Het grote voordeel daarvan is dat alles een ruimere indruk zal geven, omdat u om de bank heen kunt lopen. Probeer het maar eens!

Televisie

Tot slot de televisie. Tegenwoordig is het helemaal hip om zo’n mooie grote platte televisie aan de muur te hangen, als een soort schilderij. Maar bedenk daarbij dat ergonomie bij de inrichting net zo belangrijk is als esthetiek. Met andere woorden leuk dat iets er mooi uitziet, maar het moet allemaal ook wel gewoon comfortabel zijn. U wilt toch geen pijn in de nek krijgen van het omhoog staren naar die tv die daar aan de muur hangt? Hang ‘m dan dus ook niet zo hoog!

Nekpijn

Drie dingen om te vermijden bij het inrichten van uw huis vandaag; een te klein (of te groot) vloerkleed, een bank die altijd maar tegen de muur aan staat en een televisie die te hoog hangt. Doe er uw voordeel mee, het bespaart u in ieder geval nekpijn.

Niet doen! was last modified: augustus 16th, 2022 by Kim Sneijder