Onderhouden van badkamermeubelen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De badkamer is een vochtige ruimte, daarom moet het meubilair in de badkamer ook goed tegen dat vocht kunnen. Zet dan ook niet zo maar allerlei meubelen neer in de badkamer, maar kies bijvoorbeeld voor de producten die speciaal ontworpen zijn voor gebruik in de badkamer. Deze producten zullen eens in de zoveel tijd ook schoongemaakt moeten worden. Dus zet ook meubelen in uw badkamer die, naast vocht, bestand zijn tegen schoonmaakmiddelen.

Schoonmaakmiddelen gebruiken

In een vochtige ruimte is het van belang om het meubilair goed schoon te houden. Als u dit niet doet, maakt u het voor schimmels alleen maar makkelijker om een plekje te vinden. Badkamermeubelen kunt u schoonmaken met een vochtige, niet te natte, doek. Gebruik nooit een schuurspons voor het schoonmaken van het badkamermeubilair. Zorg altijd dat er geen vocht achterblijft op de meubelen. Om hier zeker van te zijn kunt u bijvoorbeeld met een droge doek over het meubilair gaan.

badkamer

Schoonmaakmiddelen gebruiken

Het is wel net zo lekker om een veelgebruikte ruimte als de badkamer één keer in de week schoon te maken, niet alleen met water, maar ook met schoonmaakmiddel. Indien u schoonmaakmiddel gebruikt bij het schoonmaken van badkamermeubelen, is het van belang dat het middel niet te agressief is. Dit komt de kwaliteit van een badkamermeubel namelijk niet ten goede.

Vocht verwijderen

Doordat badkamers in veel huizen een dichte ruimte zijn, kan het vocht dat vrijkomt, bij bijvoorbeeld douchen, lastig zelf verdwijnen uit badkamers. Het is daarom van belang om goed te ventileren. Doet u dit niet, dan bestaat de kans dat er schimmel op uw muur of plafond ontstaat. Daarnaast blijft er dan vaak een muffe lucht in uw badkamer hangen en dat is niet zo prettig als u bezoek krijgt. Wanneer u gedurende een langere periode last heeft van vocht in de badkamer, kan zijn dat u een lekkage heeft. Mogelijk is het verstandig om een lekdetectie te doen: met speciale apparatuur kunt u zelf kleine lekken in leidingen opsporen.

Verschillende soorten ventilatie

Om te vochtige badkamers tegen te gaan, moet u dus goed ventileren. Dit kan door middel van natuurlijke en mechanische ventilatie. Bij natuurlijke ventilatie verdrijft u het vocht uit uw badkamer door een raam open te zetten. Het openzetten van een deur heeft weinig zin, want op deze manier trekt de vochtige lucht het hele huis door. Bij mechanische ventilatie maakt u gebruik van een elektrische ventilator. Indien u gebruik maakt van deze laatstgenoemde ventilatiemethode, doet u er goed aan om tijdens het douchen de ventilator al aan te zetten. Op deze manier wordt het vocht namelijk zo snel mogelijk uit uw badkamer verdreven en kan het ook niet voor eventuele schimmelaanslag zorgen.

 

 

Onderhouden van badkamermeubelen was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *