Ook de badkamer moet schoon!

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

witte badkamerIk heb u geloof ik al eens verteld over mijn neef? Die in een studentenhuis woont? Nou, ik was rond de jaarwisseling weer eens bij hem langs gegaan, en het was weer een bijzondere ervaring.

De badkamer schoonmaken

Begrijp me niet verkeerd, het is een prima knul. Maar opruimen is niet z’n sterkste punt, en ook schoonmaken behoort niet tot z’n hobby’s. En dat geldt ook voor zijn huisgenoten. Maar ja, de boel een beetje leefbaar houden is toch wel het minste wat de heren kunnen doen. En daar hoort de badkamer bij.

Tips

Ik schrok me namelijk enorm toen ik die zag, volgens mij was die al lang niet schoongemaakt, en werd er nooit gelucht. Dus ik legde uit dat op z’n minst eenmaal per week de badkamer schoonmaken geen overbodige luxe is; het is zelfs het minimum om zeker te zijn van een goede hygiëne. Voor de zekerheid zet ik de tips die ik hen gaf op een rijtje, doe er uw eigen voordeel mee!

Multiclean

Allereerst de basis; maak niet alleen met water schoon, maar gebruik ook een goed schoonmaakmiddel. Let er wel op dat het middel niet te agressief is, bijvoorbeeld Multiclean. Dat is een intensieve reiniger voor tal van oppervlakten. Je kunt er vuil, hardnekkige vlekken en vette aanslag mee te lijf gaan.

Schimmels

In de badkamer is het vaak erg vochtig, en moet alles goed schoon gemaakt worden om schimmels te voorkomen. Neem de badkamermeubelen daarom af met een licht vochtige doek, en droog daarna alles nog even, zodat er geen vocht achterblijft. Daarnaast is een goede ventilatie nodig.

Ventilatie

Met ventilatie vermijd je schimmelvorming én het zorgt voor een frisse geur in de badkamer. Zet een raam open, zodat het vocht naar buiten gaat. Maar laat de deur niet open, anders verspreidt het vocht zich door het hele huis. Of installeer een elektrische ventilator, en zet die tijdens het douchen al aan, zodat het vocht nog sneller verdwijnt.

Specialisten

Blijft je badkamer toch nog vochtig? Dan kan het zijn dat je ergens een lek hebt. Roep de hulp in van een loodgieter, of haal speciale apparatuur in huis om het lek op te sporen. Mocht u nog hebben over het schoonmaken van uw badkamer, neem dan contact met ons.

Bij mijn neef was alles in ieder geval weer prima in orde. Benieuwd hoe lang dat zo blijft!

Ook de badkamer moet schoon! was last modified: januari 11th, 2022 by Kim Sneijder