Opbergbox zelf maken

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

opbergbox

Zelf een opbergbox maken voor in de tuin/schuur

Wat is er leuker dan een opbergbox die je bij elk willekeurig tuincentrum kunt halen? Een opbergbox die je zelf gemaakt hebt natuurlijk! Het voordeel is dat bijna iedereen dit wel kan, als je een beetje handig bent. Je krijgt een fantastisch mooie en unieke box (afhankelijk van je eigen creativiteit en handigheid uiteraard) en het scheelt je ook nog eens veel geld; opbergboxen kunnen immers erg duur zijn. Bovendien is het erg leuk om zelf een opbergbox te maken.

Is het maken van een opbergbox moeilijk?

Het lastigste van het maken van een opbergbox is een ontwerp. Gelukkig zijn hiervoor op het internet talloze ideeën te vinden, dus het ontwerp hoef je niet zelf te maken. Verder zul je goed de instructies moeten opvolgen en dan moet het eigenlijk wel goed komen allemaal, mits je natuurlijk een beetje handig bent.

Belangrijk is wel dat je de juiste materialen en gereedschappen in huis hebt. Kijk daarom goed bij de instructies wat je allemaal nodig hebt en haal eventuele ontbrekende materialen en gereedschappen alsnog in huis. Vaak kun je bij vrienden, familie en bekenden al bepaalde benodigde gereedschappen lenen als je die zelf niet hebt. Je hoeft ze dan in ieder geval niet te kopen.

opbergboxZoek een ontwerp dat je aanspreekt

Het belangrijkste bij het maken van een opbergbox is het hebben van een goed ontwerp. Een goed ontwerp is niet alleen een ontwerp dat klopt, maar ook een ontwerp dat jij mooi vindt, dat misschien nog een beetje persoonlijk is. Kies er dus zelf een uit, dan heb je in ieder geval een goede basis.

Maak de box persoonlijk

Wanneer de opbergbox eenmaal klaar is, kun je beginnen met het personaliseren van de box. Je doet dat door de box een leuk kleurtje te geven, door het als een kunstwerk te behandelen en door het zo echt je eigen box te maken. Als je kinderen hebt, dan kun je hen op een regenachtige zondagmiddag de box laten versieren. Ze hebben dan meteen iets leuks te doen. Jij komt er weer goed vanaf en je hebt daardoor echt een persoonlijke box te pakken.

Zorg voor een goede sluiting

Opbergboxen zijn niet alleen voor mensen met veel spullen interessant; ook inbrekers houden wel van een opbergbox, en dan vooral van de inhoud. Zeker wanneer de opbergbox in de tuin of schuur komt te staan kunnen ongenode gasten hierin geïnteresseerd zijn. Heb je waardevolle spullen, bijvoorbeeld gereedschap in de kist opgeborgen, dan is dit voor inbrekers erg aantrekkelijk.

Zorg er daarom voor dat je opbergboxen goed kunnen worden afgesloten. Je doet dat door er een goed slot op te bevestigen. Let daarbij op de keurmerken waarover het slot beschikt. Zo blijven je spullen veilig opgeborgen!

 

 

Opbergbox zelf maken was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl