Opzoek naar iets nieuws? Dit zijn de meubeltrends van 2023!

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Kan jouw interieur wel een nieuwe look gebruiken? Met de intrede van een nieuw jaar, komen er tegelijkertijd allerlei nieuwe meubeltrends om de hoek kijken. Of vertrouwde trends, maar dan in een nieuw jasje gestoken. Nieuwsgierig? In dit artikel lees je wat dé meubeltrends zijn van 2023!

Focus op duurzaamheid

In alle aspecten van ons leven speelt duurzaamheid steeds vaker een steeds grotere rol. Zo kan ook de interieurwereld er niet aan ontkomen. Al klinkt dat negatiever dan het is: duurzaamheid wordt anno 2023 namelijk volledig omarmd. Dit is terug te zien in het veelvuldige gebruik van duurzame materialen, afkomstig uit onze natuur, maar ook van materialen die hergebruikt worden.

Zo zien we veel meubelstukken en woonaccessoires van hout, kurk en bamboe, maar ook unieke exemplaren van gerecycled plastic, glas en karton. Bij voorkeur in een tijdloos design, zodat je er met veel plezier nog jarenlang tegenaan wilt kijken.

Wil jij niet de hoofdprijs uitgeven aan een duurzaam designmeubel? Er zijn ook talloze duurzame goedkope meubels verkrijgbaar of je kunt proberen een mooie tweedehands op de kop te tikken.

Thuis aan het werk

Het veelvuldig thuiswerken deed zijn intrede in coronatijd, maar lijkt inmiddels voor velen niet meer volledig te verdwijnen. Er wordt nog steeds veel meer thuisgewerkt dan voor de pandemie, waardoor het thuiskantoor een belangrijke plek in het huis is geworden.

Het is belangrijk dat de thuiswerkplek comfortabel en functioneel is. Als deze in een aparte ruimte van het huis is, maar voornamelijk als het thuiskantoor zich in een woon- of slaapkamer bevindt. Zo zien we steeds vaker inklapbare bureaus, bureaus geïntegreerd in (boeken)kasten, stijlvolle (design)bureaustoelen. Op die manier wordt comfort, functie én design op een mooie manier met elkaar gecombineerd.

Neutraal kleurenpallet

Een trend die niet vergeten mag worden in deze lijst, is het neutrale kleurenpallet dat de interieurwereld heeft veroverd. De trendkleuren van dit moment, zowel in meubelstukken als in woonaccessoires, zijn voornamelijk zachte, aardse tinten. Er wordt veel gewerkt met ‘ton-sur-ton’ en weinig met harde contrasten. Dit creëert een aangename, comfortabele uitstraling, die bijzonder vriendelijk is voor het oog!

Opzoek naar iets nieuws? Dit zijn de meubeltrends van 2023! was last modified: januari 11th, 2023 by KijkopMeubelen.nl