Rugklachten door verkeerd zitcomfort

rugklachtenBijna iedereen krijgt ooit eens te maken met rugklachten. Oorzaken kunnen heel divers zijn maar een goed zitcomfort bepaald of u in meer of mindere mate last heeft van uw rug. Natuurlijk zal een juist zitcomfort niet altijd de oorzaak oplossen maar het zal wel uw rugpijn dragelijker kunnen maken. Slechts een klein deel van de mensen met rugklachten heeft een probleem waarvan de oorzaak een chronische aandoening is. Bij het grootste gedeelte van mensen met rugklachten is een goed zitcomfort maar ook een goed matras zeker iets om op te letten.

Rugklachten versus zitcomfort

Handelingen die uw rugklachten verergeren:

 • het gaan zitten
 • het opstaan
 • langdurig blijven zitten

Oorzaken hiervan zijn:

 • te lage zithoogte
 • te diepe zitdiepte
 • te zachte zitkussens
 • te harde zitkussens
 • te hoge zitdiepte

Zithoogte

De zithoogte van een bank is meestal makkelijk aan te passen. Door een andere pootjes onder de bank te maken. Indien noodzakelijk kunt u met andere pootjes de zithoogte lager of hoger maken.

Zitdiepte

De zitdiepte van een bank is ook eenvoudig aan te passen. In veruit de meeste gevallen is een bank te diep. U merkt dat doordat u naar voren moet schuiven om te kunnen opstaan. Het hoort zo te zijn dat u zonder naar voren te schuiven en zonder uw handen te hoeven gebruiken om u af te zetten op de armleuning om op te kunnen staan. Door het laten maken van een passend kussen. Is het probleem snel verholpen. U kunt ook gebruik maken van een lordose rugkussen of wigkussen dit helpt u om een juiste zithouding aan te nemen.

Zitkussens

Wanneer u bankstel of fauteuil koopt. Zal de vulling in veruit de meeste gevallen bestaan uit polyether met een ondervering van singelbanden. Uit persoonlijke ervaring kan ik vertellen dat dit funest is voor mensen met rugklachten.

Polyether heeft een regelmatige celstructuur waardoor er snel kuilvorming kan ontstaan. Dit in samenwerking met een singelband ondervering geeft te weinig ondersteuning om een juiste zithouding te kunnen aannemen. Het beste is een ondervering van nosagveren en een koudschuim of HR schuim als zitvulling. Een persoonlijke voorkeur speelt hierbij natuurlijk ook mee. Wanneer het zitkussen te hard is, wacht dan eerst circa drie maanden af. In veel gevallen zal het zitkussen dan pas zijn werkelijke zitcomfort aannemen.

Wat kan ik het beste doen als u een nieuwe bank wilt kopen

Dit is een vraag die ik vaak krijg. Het beste is om een aparte fauteuil voor u zelf te kopen. Omdat niet iedereen in het gezin dezelfde lichaamslengte heeft. Voor u is het belangrijk om een zitmeubel te hebben met de juiste verhoudingen.

Wordt het toch een bankstel dan is proefzitten erg belangrijk. Alleen het nadeel met de meeste zitmeubels is dat u niet weet welke vulling of ondervering is gebruikt. Daarnaast zal elk bankstel lekker zitten voor een half uur. U merkt het pas als u een avond lang heeft gezeten op het bankstel. Krijgt u dan last van uw rug kunt u de winkelier niet verplichten om een ander bankstel te leveren.

Wat wellicht een oplossing kan zijn. Is om meubels online te kopen. Wanneer deze niet speciaal voor u worden gemaakt. Heeft u wettelijk gezien recht om na twee weken van uw aankoop af te zien. Hier zijn dan een aantal voorwaarden voor bedacht om te voorkomen dat u van dit recht gebruik zal maken. Voor elk online bedrijf kunnen de verkoopvoorwaarden anders zijn. Dus altijd even goed na lezen maar ook de referentie’s goed nalezen. Zodat u niet met een bankstel zit waar u rugpijn door wordt verergerd.

Uw bankstel laten aanpassen – vraag hier een Gratis offerte aan

Vul uw gegevens hieronder in en wij nemen dezelfde werkdag nog contact met u op om u een voorstel te doen
 • Uw E-mail*Waar wij u op kunnen bereiken
  0
 • Uw Naam*Uw volledige naam
  1
 • Telefoonnummer*Voor eventuele vragen
  2
 • Uw Bericht*Waar kunnen wij u mee helpen?
  3
 • 4
 • Wees gerust! Wij houden ook niet van spam en gebruiken uw gegevens alleen om u een vrijblijvend voorstel te doen. Beloofd! * Deze gegevens hebben wij minimaal van u nodig om uw aanvraag in behandeling te kunnen nemen.
  5

Rugklachten door verkeerd zitcomfort was last modified: oktober 28th, 2016 by Ferry de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *