RVS Schoonmaken

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

rvs kraan om schoon te makenIk kreeg weer eens een mailtje van onze vaste lezer, Anton uit Apeldoorn. Hij had een vraag die we wel vaker horen, maar waarover ik eigenlijk al heel lang niks gezegd heb; RVS. En dat is niet terecht, want veel meubels, en ook andere zaken in huis, hebben onderdelen of zijn soms helemaal van RVS.

RVS

Eerst even de afkorting, RVS. Die staat voor Roest Vrij Staal. Maar dat wist u vast al. Hoe dan ook, RVS is op veel plekken in huis te vinden. Als poten van meubelen, bij lampen, maar vooral ook in badkamers en keukens. Overigens, dat ‘roestvrij’ is niet helemaal eerlijk, want wanneer je RVS niet goed onderhoudt, gaat het echt wel roesten.

Niet schuren!

De allerbelangrijkste tip die we je kunnen geven is trouwens dat je nooit met staalwol, schuursponsjes of dat soort dingen aan de gang moet gaan. Gebruik echt alleen producten waarbij duidelijk vermeld wordt dat het niet krast. En let goed op, want ook zure en zoute stoffen kunnen schade aan het RVS aanbrengen. Wanneer je hier niet goed mee uitkijkt, kan het vlekken en kuiltjes in het RVS veroorzaken.

Oma weet raad

Vette aanslag op het RVS? Dan weet oma zoals altijd raad; gebruik een ander soort vet bij het schoonmaken. Goedkope slaolie wordt dan vaak genoemd als tip. Doe een klein beetje op een stukje keukenrol en dan veeg je het vet gemakkelijk van het RVS af. En het vuil zal ook minder snel de kans krijgen om zich aan het RVS te hechten. Daarna natuurlijk nog wel even met een doek de slaolie weghalen.

RVS Cleaner

Wil je liever een reinigingsmiddel dat specifiek gemaakt is voor het schoonmaken van RVS? Dan adviseren wij de RVS Cleaner. Het is een uitstekend product, dat er voor zorgt dat het RVS weer grondig gereinigd word. Daarnaast krijgt het materiaal ook weer een mooie glans. Als je dit product regelmatig gebruikt is de kans op roest minimaal!

Andere vragen?

Zijn er nog andere dingen die je over RVS schoonmaken zou willen weten? Of heb je zelf misschien een handige oma-tip over het schoonmaken van RVS?

Laat hieronder dan een bericht achter of neem contact op via ons contactformulier. Ik hoop in ieder geval dat Anton weer weet wat hij moet doen!

RVS Schoonmaken was last modified: februari 24th, 2022 by Kim Sneijder