Schapenvachten zijn sfeermakers

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

schapenvachten

Schapenvachten zie je vaak voor de open haard. Natuurlijk komt dat ook doordat de vachten van andere dieren, met name van exotische wilde dieren, een beetje in onmin zijn geraakt. Een schapenvacht brengt warmte met zich mee en is een sfeermakend accessoire.

Wat te doen met een schapenvacht?

Maar je kunt zo veel meer doen met een schapenvacht dan er een vloerkleedje van maken. Een paar schapenvachten nonchalant over een bankstel gedrapeerd, geeft je interieur al direct een wat ‘wilder’ aanzien. Combineer de schapenvachten met de kleur wit, houtblokken in de open haard, Fårikål op tafel (een Noorse stamppot van schapenvlees en kool) en je waant je in het winterlandschap aan de Noorse kust.

Maar ook de rookstoel van pa krijgt een heel andere aanblik met een schapenvacht. Vergeet daarbij niet dat de kleur van een schapenvacht niet altijd wit hoeft te zijn. Bovendien is het wit van de ongeschoren en onbehandelde wol bijna nooit zuiver wit. De punten van de wol zijn meestal wat gelig van kleur.

Bonten schapenvachten

Zwarte en gevlekte, dus bonte schapenvachten zijn aandachttrekkers, ze vallen direct op. In een interieur is dat een zeeer bruikbare eigenschap. Je kunt een schapenvacht zo gebruiken om de aandacht af te leiden van onvolkomenheden in de afwerking van bijvoorbeeld je landelijk ingerichte vakantiewoning.

De Noordse en landelijke inrichting van je huis kan niet volledig zijn zonder ten minste een paar schapenvachten. Maar vergeet ook niet de inrichting aan te passen aan het beeld dat je wilt scheppen. Zoek bijvoorbeeld eens wat grotere wijnglazen uit, liefst van bewerkt glas. Zet een setje van zes roemers in het midden van de eettafel, samen met een fles mooie, rode wijn. Vergeet het tafellaken, het arrangement komt gewoon op het houten tafelblad terecht. Is dat landelijk of niet?

Scandinavische sfeer van een schapenvacht

De kaarsen op tafel, niet van die fijn gevormde witte kaarsen die een kandelaar nodig hebben. Nee, de kaars met de gewone, ronde vorm die op zichzelf blijft staan, draagt bij aan de landelijke sfeer.
Om de landelijke Scandinavische sfeer van schapenvachten nog beter uit te laten komen moet je eens proberen een verjaardag te vieren met een Scandinavisch tintje.

Behalve een schapenvacht van Schaapvaak.nl heb je daar een aantal recepten voor nodig. Die zijn op het internet te vinden. Een paar flessen goede, rode wijn en goed gezelschap zijn dan meer dan voldoende voor een onvergetelijke gebeurtenis.

 

Schapenvachten zijn sfeermakers was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *