Sfeervol wonen in een handomdraai!

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Sfeervol wonen is natuurlijk voor iedereen anders. Voordat je weet hoe je je huis sfeervol kan inrichten is het belangrijk om te weten wat je sfeervol vind. Wat ik sfeervol vind kan iemand anders natuurlijk helemaal niets vinden 🙂

Stap 1 naar sfeervol wonen

De eerste stap is er achter komen wat je nou eigenlijk sfeervol vindt. Welke sfeer zou je willen uitstralen? Hou je van gezelligheid en veel ditjes en datjes? Of heb je liever een strakke moderne uitstraling waarbij er niet teveel accessoires gebruikt worden?

Hieronder enkele soorten sferen. Welke sfeer past bij jou? Bij elke sfeer passen andere accessoires en kleuren.

Ik hou zelf van een romantische sfeer en ik vind het belangrijk dat het niet te druk is. ‘Less is more’ is mijn gedachte hierachter.

Stap 2 naar sfeervol wonen

De tweede stap is de ruimte onderzoeken die je wilt veranderen. In mijn geval is zou dat de woonkamer worden omdat de woonkamer nu erg licht is. Ook er staat een grote donkerblauwe hoekbank. Verder heb ik een houten vloer met witte muren dat is niet heel erg romantisch dus.

Aller eerst denk ik dat het belangrijk is om op zoek te gaan naar verlichting die de juiste sfeer gaat weergeven.

Sfeervolle verlichting

Na een kleine zoektocht ben ik terecht gekomen bij deze 3 lampen. Ik denk dat ze allemaal wel iets romantisch hebben. Het soort licht dat je gebruikt heeft ook invloed op de sfeer. Als je bij voorbeeld Hard wit licht hebt geeft het een hele andere uitstraling dan licht met een warmere lichtkleur.

De middelste lamp is mijn favoriet, dat is voor mijn gevoel een mooi voorbeeld van een romantische lamp met het juiste soort licht. Alle lampen zijn onder de 100 euro en hebben daarnaast ook een A++ label!

Meubels sfeervol omtoveren

Het liefst zou ik een compleet nieuwe bank bestellen maar helaas zit dat nu even niet in mijn budget :). Daarom moest ik op zoek gaan naar een andere oplossing. De donkerblauwe kleur is voor mij absoluut niet romantisch en daarom heb ik een paar romantische spreien en plaids gevonden die gebruikt kunnen worden voor de bank. Dan nog een paar leuke kussens erbij en de bank ziet er uit als een nieuwe bank!

Sfeervolle raamdecoratie

Bij de romantische sfeer is het belangrijk dat het niet al te licht is in de kamer om dit voor elkaar te krijgen is een goede raamdecoratie nodig. Hieronder een paar leuke ideetjes voor een romantische sfeer.

Sfeervolle woonaccessoires

Om het geheel af te maken zijn er nog een paar kleine woonaccessoires nodig. Deze woonaccessoires zorgen voor de details zodat de romantische sfeer echt naar voren kan komen.

Sfeervol wonen in een handomdraai!

Dit waren mijn tips voor vandaag over sfeervol wonen. Heb je zelf ook nog tips? Laat het ons weten! Heb je andere vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op!

Geschreven door Roos

 

Sfeervol wonen in een handomdraai! was last modified: oktober 25th, 2018 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *