Stopcontacten slim plaatsen bij inrichten woonkamer

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

stopcontactenInrichten van de woonkamer

Heeft u net een nieuwe woning laten bouwen of gaat u uw huidige woning van binnen flink verbouwen? Dan is het zaak om rekening te houden met een aantal items. Waarschijnlijk heeft u precies bedacht hoe u alles in wilt richten en waar de meubels komen te staan. Maar heeft u bijvoorbeeld ook gedacht aan gas, water en elektra? Wanneer u uw keuken gaat verbouwen, moet u hier allemaal rekening mee houden. Indien u echter alleen uw woonkamer op de schop gooit, is met name de elektra een punt om vooraf goed bij na te denken. Uiteraard over waar u de lampen plaatst, maar zeker als u ook gebruik maakt van domotica of elektrisch verstelbaar meubilair!

Voorbereiding

‘Een goed begin is het halve werk’ is een gezegde dat goed van toepassing is op het verbouwen van een woning. Veel mensen hebben namelijk de neiging om gewoon maar ergens te beginnen. Dit is echter niet aan te raden. Om tijdens de verbouwingswerkzaamheden niet tegen verrassingen aan te lopen, is het van belang om voorafgaand over uw werkzaamheden het één en ander op papier te zetten. Wanneer u bijvoorbeeld de woonkamer gaat verbouwen, doet u er goed aan om een plattegrond van deze ruimte te maken met de inrichting die u voor ogen heeft. Bepaal waar de bank, tafels en stoelen komen en neem eventueel nog andere meubels op in de schets. Op deze tekening kunt u ook direct aangeven waar de stopcontacten en schakelaars moeten komen.

Werkzaamheden starten

Wanneer u eenmaal alles op papier heeft staan, kan er begonnen worden met het uitvoeren van de werkzaamheden. Komt er sloopwerk bij kijken? Dan is het niet aan te raden om direct als een wilde alles met de grond gelijk te maken. Doet u dit wel, dan kan er schade ontstaan aan bijvoorbeeld waterleidingen of elektra die in de muur of vloer weggewerkt zijn (daarom ook altijd de meubels tijdelijk ergens opslaan of bedekken met zeil!). Indien u zelf niet wilt of kunt slopen, doet u er goed aan om er een vakman of een handige kennis, vriend of familielid bij te betrekken.

Stopcontacten plaatsen

Indien u vaker met elektra heeft gewerkt, is het waarschijnlijk een fluitje van een cent om zelf de stopcontacten aan te leggen en te verplaatsen. Wanneer u echter geen ervaring heeft met het aanleggen van elektra, dan doet u er goed aan om een elektricien in te schakelen. Deze vakman weet hoe hij op een veilige en goede manier de elektra in uw woning aan moet leggen. Bijkomend voordeel is dat u zelf niet het risico loopt om een schok te krijgen. Daarnaast bent u ervan gegarandeerd dat alle stroom op de juiste manier is aangelegd. Hierdoor wordt de kans op gevaarlijke situaties tot een minimum beperkt.

 

Stopcontacten slim plaatsen bij inrichten woonkamer was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *