Tapijt met extra’s

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Tapijt met extra’s Voordat we woonden waar we nu wonen, woonden we eerst in een klein dorpje in het Groene Hart, een dorp met heel veel hele fijne mensen, een echte en hechte gemeenschap. Het probleem is alleen dat er niks is. Geen winkels, geen scholen, geen sportverenigingen, niks. En onze familie woont ook nog eens een eind weg. En dus zijn we uiteindelijk met pijn in het hart toch verhuisd.

Voetbal

Zo konden kinderen zelf naar de voetbalclub, en ook zelf op de fiets naar de basisschool. Mijn zoon is nu 18 jaar en voetbalt al sinds ‘ie kon lopen, en net als ik was zijn droom altijd om professioneel voetballer te worden. Dat zal trouwens voor al die jongens en meisjes die gaan voetballen wel een droom zijn, toch? En ja, ik zeg bewust ook ‘meisjes’, want ook mijn dochter heeft op voetbal gezeten en ook zij droomde van een carrière als topspits. Het is er nooit van gekomen, maar het vrouwenvoetbal hoort er nu inmiddels gelukkig helemaal bij.

Wembley

Want heeft u het de afgelopen weken gezien, het EK vrouwenvoetbal? Na een erg spannende finale heeft Engeland in de verlenging net weten te winnen. Op Wembley, van Duitsland. Hoeveel symboliek wil je hebben? Tenminste, als je weet wat er in 1966 op hetzelfde veld tussen dezelfde landen is gebeurd. Zoek het maar eens op.

Tapijten

Terug naar dat dorpje, door de sport en de scholen van mijn kinderen reden we af en aan. Zeker toen de kinderen naar de middelbare school moesten. En dus besloten wij een stukje verder op te gaan wonen, in dorp vlakbij de grote stad. Mijn kinderen waren door het dolle heen van het mooie grote, en behoorlijk oude, huis. We hadden het gekocht met nogal wat spullen van de vorige eigenaar, waaronder een aantal prachtige tapijten.

Onderhoud

Helaas ontdekte de kinderen al snel dat deze vloerkleden nogal vies waren en dat er vervelende beestjes in zaten. Tapijten geven een woning kleur, en warmte, het geeft leven aan de vloer. Maar ze verdienen ook uw aandacht. En goed om te weten; de bladen zijn het er over eens: het tapijt is volledig terug van weggeweest.

Al was het alleen al vanwege de warmte die een tapijt geeft. Dan hoeft de kachel ook niet gelijk volop te branden, scheelt weer voor het milieu!

Tapijt met extra’s was last modified: augustus 2nd, 2022 by Kim Sneijder