Thuis onderwijs

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Alles is anders in deze tijd. We kunnen niet op stap, sporten mag niet en de kinderen zitten thuis. Bij u ook? En hoe gaat het met het thuisonderwijs? Lukt het uw zoon of dochter nog om gemotiveerd te blijven? Dat is soms best een uitdaging, om thuis actief aan de slag te gaan.

Daarom vandaag 10 ‘thuiswerktips’, zodat uw kind effectief kan werken en niet op de bank beneden hangt, maar netjes op de bureaustoel achter het bureau zit!

1. Een eigen thuiswerkplek: gebruik een vaste plek in huis waar in alle rust zonder afleiding gewerkt kan worden. Zorg daarbij voor een opgeruimd bureau.

2. Een vaste routine: zet de wekker rond hetzelfde tijdstip, ontbijt op een vaste tijd en neem hier de tijd voor. Zo begint de dag met energie en volle concentratie!

3. Een goede planning; zorg voor voldoende overzicht en een heldere planning voor het huiswerk. Noteer niet alleen wat te doen, maar ook wanneer en hoe.

4. Gewone kleding: doe alsof uw kind naar school gaat, om uit de relaxmodus en in de actiemodus te komen. ‘Normale’ kleding dus, dat werkt!

5. Neem voldoende pauzes: las daarom genoeg pauzes in, bijvoorbeeld één keer per uur. 5 minuten is al genoeg, maar doe dan wel écht even iets anders.

6. Gebruik de telefoon als ‘schoolbel’: zet lessen en pauzes in de wekker op de telefoon. Dan is het niet nodig om tussendoor steeds naar de klok te kijken.

7. Het belangrijkste eerst: en niet het leukste! Als je begint met het belangrijkste, weet je zeker dat je dat in ieder geval afkrijgt.

8. Een goede verzorging: zorg voor voldoende slaap, gezond eten en genoeg beweging. Dat maakt het leren makkelijker én het helpt beter te presteren.

9. Maak het gezellig: de gezelligheid van klasgenoten en/of vrienden is natuurlijk essentieel. Dus; laat uw kind dagelijks nog even bellen of FaceTimen. Of samen online een spelletje spelen.

10. Blijf actief: doordat we nu zoveel thuis zijn, is de kans groot dat uw kind ook veel meer zit. Geen fietstocht naar school, geen sportles. Dus zorg voor minstens een half uur per dag beweging!

We hopen uw kind hiermee te helpen om deze nare periode door te komen. En we hopen allemaal dat het snel voorbij is!

Thuis onderwijs was last modified: februari 9th, 2021 by Kim Sneijder