Tips om een woning een duurdere uitstraling te geven

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Verander de uitstraling van je woning zonder een uitgebreide en dure verbouwing. Met een paar snelle, goedkope aanpassingen oogt je huis nieuwer, groter en luxueuzer. Blaas je interieur nieuw leven in met deze budgetvriendelijke tips gaande van vintage posters tot de trapleuning een verfbeurt te geven.

KROONLIJSTEN

Zonder deze afwerking hebben kamers de neiging er goedkoop of onafgewerkt uit te zien. Gelukkig zijn kroonlijsten relatief goedkoop (vooral de plastic, overschilderbare versies), zodat ze betaalbaar zijn voor bijna elk budget. Er zijn veel breedtes om uit te kiezen, maar als je een grotere impact wilt, kies dan de breedste sierlijst die je budget toelaat.
Voor de ultieme glamour kan je allerlei lijstwerk in je huis aan te brengen: kroon, hoge plint, plafondbalken, zuilen, plafond medaillons, stoel rails, noem maar op.

MUURBEKLEDING

Zoals het aanbrengen van sierlijsten, kan het toevoegen van wat bekleding aan je muren een enorm verschil maken voor de uitstraling en het gevoel van een kamer. Iets simpels als spaanplaat, bamboe, of een houten lattenwand, kan een ruimte van saai transformeren tot dimensionaal en intrigerend met vintage posters.

STRAK INTERIEUR

Een handige manier om de luxueuze uitstraling te behouden is ervoor te zorgen dat je grote basisstukken neutraal van kleur zijn dus denk aan wit, gebroken wit, crème, taupe, beige, grijs. Veel luxueuze inrichtingen gebruiken neutrale meubels brengen om dan vintage posters, accessoires en textiel aan te brengen voor patroon en kleur.

SPIEGELTJE, SPIEGELTJE AAN DE WAND

Door gebruik te maken van een spiegel die op de juiste positie aangebracht wordt kan een kamer veel groter uiten dan werkelijk zo is.

KNAP JE TRAPLEUNING OP

Met een likje verf of door een natuurlijk houten exemplaar te installeren maak je met dit kleine detail een grote indruk. In de gang kies je voor wat mooie familie foto’s en wat vintage posters.

BRENG BESCHEIDEN LUXUEUZE ACCENTEN AAN

posterEen leuk idee is ook om schilderijlijsten te gebruiken die je ook zelf kunt afdrukken! Kijk bijvoorbeeld eens naar deze vintage posters.

KOPER EN MARMER

De keuken is een van de moeilijkste kamers van het huis om er duur uit te zien. Een snelle manier om dit te doen is met prachtige koperen pannen. Koperen pannen zijn rustiek en betrouwbaar. Ook het aanbrengen van accenten van marmer in huis draagt bij tot een meer luxe gevoel. Probeer marmeren onderzetters en potten.

HANG-EN-SLUITWERK

Om met de keuken in het hoofd verder te gaan kan je met een klein budget kranen of een nieuwe handdoekenstang met bijpassende lade- en deurtrekker plaatsen in de badkamer. Schilder de voordeur | De ingang van je woning is vanzelfsprekend het eerste wat je ziet. Schilder de voordeur in een opvallende kleur, voeg kleurrijke bloemen toe in plantenbakken of een krans, met eenvoudige accenten kom je een heel eind

Vintage posters

Voor liefhebbers zijn vintage posters een kunstvorm die voor bijna iedereen beschikbaar is. De waarde ervan kan wel enorm uiteenlopen. Een poster wordt als vintage beschouwd als het minstens vijfentwintig jaar oud is en een originele reclamedruk is.

Tips om een woning een duurdere uitstraling te geven was last modified: november 23rd, 2021 by KijkopMeubelen.nl