Tips voor het (her)inrichten van je woonkamer!

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Je woonkamer is de plek om bij uitstek heerlijk te ontspannen na een lange dag werken of op een vrije dag. Heb jij op de planning om binnenkort je woonkamer helemaal eigentijds of tijdloos te maken maar weet je niet hoe je moet beginnen? Wij geven je tips zodat jij je woonkamer helemaal naar wens in kunt richten.

Kies je sfeer

De basis van een ultieme woonkamer is de juiste sfeer. Het creëren van een sfeer waar jij blij van wordt kan best ingewikkeld zijn. Iedereen heeft andere behoeftes. De een houdt van een warm landelijk interieur en de ander van een modern industrieel interieur. Het is van belang dat jij meubilair, accessoires en kleuren kiest die passen bij jouw gewenste sfeer. Bezoek verschillende woningboulevards/kringlopen om jouw ideale interieur bij elkaar te sprokkelen.

Niets beter dan persoonlijkheid

Het personaliseren van je woonkamer is een van de belangrijkste onderdelen voor het ontwikkelen van een totaalplaatje. Laat je leukste vakantiefoto’s uitprinten en stop deze in vrolijke lijstjes. Zo word je telkens weer herinnerd aan die fantastische tijd wat resulteert in een glimlach op je gezicht. Kies daarnaast een eyecatcher waar jij gelukkig van wordt, een grote eyecatcher zorgt bijvoorbeld voor een verbazingwekkend effect!

Neerploffen maar!

Wanneer je je woonkamer persoonlijk hebt gemaakt, is het tijd om comfort toe te voegen. Niets is lekkerder dan ultiem te relaxen en te genieten van even een momentje voor jezelf. Een comfortabele sofa/fauteuil mag hier niet ontbreken. Ga vooral testen en kies waar jij de meest relaxte houding aan kunt nemen. Let er wel op dat hij binnen de sfeer van je woonkamer past!

Niet vergeten!

Wat veel mensen vergeten bij het (her)inrichten van een woonkamer is de raamdecoratie. Raamdecoratie is niet alleen een van de sfeerbepalers van je woonkamer, ze zijn ook nog eens enorm functioneel. Bij iedere interieurstijl past een ander soort raambekleding. Bij een landelijk interieur passen inbetween gordijnen of gordijnen erg goed en houten lamellen of shutters zijn een must voor een modern interieur. Ga daarnaast goed na of je behoefte hebt aan lichtinval of privacy en kies hierin de juiste mix.
Succes met het (her)inrichten van je woning!

Tips voor het (her)inrichten van je woonkamer! was last modified: juni 3rd, 2019 by KijkopMeubelen.nl