Trends in de slaapkamer

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Trends in de slaapkamer Van alle kamers in ons huis is de slaapkamer toch wel de meest persoonlijke. Die dient als privé toevluchtsoord, waar u kunt ontspannen, tot rust kunt komen en uw individuele stijl echt kunt laten schitteren. En laten we eens kijken naar wat de trendwatchers op dit gebied voorspellen.

Trends

Terwijl we al weer uitkijken naar 2023, zal het een primaire focus blijven om deze ruimte comfortabel en persoonlijk te maken. Om dat knusse, op maat gemaakte gevoel te bereiken, zullen elementen als duurzame, hoogwaardige materialen en statement-makende stijlen steeds populairder worden. Op basis van inzichten uit een recent onderzoek onder 10.000 Nederlanders, schetst het rapport enkele van de belangrijkste slaapkamer ontwerptrends om op te letten in het komende jaar. Lees maar verder!

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk punt van zorg in het hele huis en beïnvloedt onze keuzes voor schoonmaakproducten, verf, en meer. Maar omdat we, laten we eerlijk zijn, een behoorlijk deel van de dag in bed doorbrengen, is het gebruik van natuurlijke, milieuvriendelijke materialen natuurlijk ook belangrijk in de slaapkamer. In het onderzoek zei 87% van de respondenten dat duurzaamheid een belangrijke overweging is bij aankopen voor hun slaapkamer. Voor degenen onder de 30 jaar is dat percentage gestegen tot 96%.

Kleuren!

Zachte neutrale tinten zoals wit en grijs zullen altijd favoriet zijn vanwege hun rustgevende gevoel, maar warmere, gedurfdere tinten beginnen steeds populairder te worden als slaapkamerkleuren. Maar het onderzoek meldt dat oranje, karamel, mosgroen en bordeaux momenteel tot de meest populaire tinten behoorden in beddengoed, wat aansluit bij de bredere trend naar aardse, op de natuur geïnspireerde kleuren die we door het hele huis zien. Gebruik in de slaapkamer warme, verzadigde tinten op beddengoed of muren voor een uitbarsting van kleur, of begin klein met accenten zoals kussens, plaids of nachtkastjes.

Boost

Kwaliteit vereist vaak een kleine investering, maar consumenten zijn steeds meer bereid om uit te geven als het om comfort gaat. Bijna 80% van de respondenten gaf aan liever extra geld uit te geven aan spullen die lang meegaan, dan te beknibbelen op trendy artikelen van mindere kwaliteit. Als u uw slaapkamer wilt vernieuwen, overweeg dan welke onderdelen de grootste impact hebben. Een nieuw matras of kussen kan bijvoorbeeld uw slaapkwaliteit een boost geven.

Zo, u bent weer op de hoogte. En u kunt nu rustig slapend op weg naar 2023!

Trends in de slaapkamer was last modified: september 13th, 2022 by Kim Sneijder