Vergroenen van uw bank?

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Zeg het maar, een groene bank; monsterlijk of meesterlijk? De discussie ontstond bij ons thuis, toen ik door een catalogus zat te bladeren, en een groene bank tegenkwam. Ik wist niet wat ik ervan moest denken, maar de meningen van de rest van de familie gingen dus van ‘monsterlijk’ tot ‘meesterlijk’. Laten we er maar eens goed naar kijken dus.

Kleurrijke banken worden steeds populairder en daar ben ik helemaal voor! En toch, als je nadenkt over het ‘perfecte’ kleurenschema voor je woonkamer; weinig mensen zullen dan op het idee van een groene bank komen. Zelfs voor iemand zoals ik, die van veel kleur houdt, is groen best een gewaagde keuze. Maar wat je misschien verbaast, is dat een groene bank heel veelzijdig kan zijn!

Zet die groene bank bijvoorbeeld eens in een lichte zithoek, verlicht door grote glazen deuren, waardoor een deel van het buitenleven naar binnen komt. De groene stof van die bank past dan prachtig bij het aardse kleurenschema. De kleur in combinatie met het licht zorgt ervoor dat de kamer er ruim en helder uitziet en dat ‘ie kan worden gecombineerd met enkele groene planten om de kleur van de natuur meer naar voren te brengen.

Als je nog wat meer gedurfd wilt zijn met je interieur, voeg dan ook nog wat andere gewaagde kleuren toe. Groen ziet er prachtig uit met complementaire kleuren zoals roze, rood en geel. Het maakt de kamer leuk, gedurfd en vrolijk, precies wat je wilt in een leefruimte. Het ziet er tegelijkertijd casual en luxueus uit, echt victoriaans-chic.

Als je probeert weg te blijven van de bohemien-chique trend en geïnteresseerd bent in een meer traditionele look, dan is dat ook geen probleem! Probeer zo’n felgroene bank te combineren met een paar meubelstukken of accessoires uit het midden van de eeuw. Door alles neutraal te houden in de ruimte, kan het groen ‘knallen’. Hout gaat bijvoorbeeld goed samen met groen en het helpt voorkomen dat het groen te overweldigend wordt.

Maar let op, niet alles kan. Toen ik zei: gebruik andere kleuren bij je groene bank, bedoelde ik in geen geval alleen groen en paars te gebruiken om je hele kamer te versieren! Je kamer gaat er opeens vol en klein uitzien, en dat wil je niet.

Dus niet doen, paars & groen!

Vergroenen van uw bank? was last modified: februari 18th, 2021 by Kim Sneijder