De voordelen van maatwerk meubilair

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Als je nieuwe meubels wil aanschaffen, denk je waarschijnlijk meteen aan de woonboulevard of meubelwinkel. Meubels op maat zijn echter veel persoonlijker, je kunt deze immers helemaal aan jouw wensen aanpassen.

maatwerk meubiairVoor maatwerk meubilair ga je naar een meubelmakerij

In eerste instantie zijn meubels op maat vaak voor lastige hoekjes of voor ruimtes met ongebruikelijke hoeken of maten. Hiervoor zou je bij een meubelmakerij een afspraak kunnen maken. Zij kunnen iets ontwerpen wat daar wel past. Bij een meubelmakerij kun je alles naar wens laten maken, terwijl er bij bestaande producten niks meer aan te passen valt, terwijl je wellicht nou net die poten onder dat tafeltje eigenlijk niet mooi vindt.

Maatwerk meubilair is uniek en persoonlijk

Naast het langsgaan bij een meubelmakerij uit nood – meestal omdat er niets anders past – is het ook heel leuk om juist voor losstaand meubilair naar maatwerk te kijken. Het fijne is dat de meubelmaker alles exact kan maken zoals jij wil, met de afwerking die je wil en natuurlijk ook met aangepaste hoogtes. Stel dat je iets kleiner of groter bent dan gemiddeld, dan kun je op deze manier van je meubel op maat een heel persoonlijk product maken, omdat dit door jou en de meubelmakerij samen is ontworpen. Hierdoor is het dus ook uniek. Je vindt het meubel niet in ieder huis, zoals bij veel Ikea-meubilair bijvoorbeeld wel het geval is.

Overleg met een meubelmakerij

Maak je je nu druk over het ontwerp of weet je niet wat je precies wil? Overleg met een meubelmakerij over wat handig is in jouw situatie, wat er allemaal mogelijk is en zoek vooral ook afbeeldingen op van dingen die je aanspreken. Websites als Pinterest staan vol met afbeeldingen die je kunnen inspireren. Deze afbeeldingen zou je ook kunnen printen. Een meubelmakerij kan dan hetzelfde resultaat bereiken in jouw woonkamer door de afmetingen volledig aan te passen op jouw huis.

Waar begin je?

Weet je echt niet waar je moet beginnen? Er zijn ook meubelmakers die zelf een eigen lijn zijn begonnen, zoals de jongens van houtkwadraat.nl. Zij maken maatwerk meubilair, maar hebben daarnaast ook een eigen lijn. Omdat zij veel met hout werken, krijgt elk product alsnog een eigen tekening, ook al is het principe hetzelfde. Hierdoor koop je alsnog een heel persoonlijk en uniek meubelstuk met veel karakter, alleen dan door iemand anders ontworpen.

 

De voordelen van maatwerk meubilair was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl