Welk vloerkleed kies jij?


Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Een vloerkleed in de woonkamerHeb jij ook al een vloerkleed in je zithoek liggen? Of heb je het lang uitgesteld en zoek je nu een mooi exemplaar? Het kan natuurlijk ook dat jouw kleed aan vervanging toe is. Vloerkleden zijn absoluut een belangrijke toevoeging aan een ruimte. Waar let je nu op als je een vloerkleed koopt? 

Functie


Het is belangrijk om te kijken waarom je een vloerkleed wilt. Vind je het prettig om warme voeten te hebben? Dan is het handig om te kiezen voor een hoogpolig model. Dat is echt een verwennerij voor je voeten!Hoogpolig tapijt

Gaat het om de uitstraling, dan is het vooral heel belangrijk om rekening te houden met jouw woonstijl. Wil je de kinderen op het kleed laten spelen, dan stel je uiteraard weer andere eisen. Het is best handig om dit in je achterhoofd te houden als je een kleed aanschaft. Dat maakt de keus meteen een stuk eenvoudiger. 

Vorm en afmeting van een vloerkleed

Kleine ronde vloerkleed
Ga je bijvoorbeeld kijken bij vloerkleden van Tapeso, dan valt je direct op dat het aanbod enorm groot is. Alleen maar leuk natuurlijk als er veel te kiezen is, maar waar begin je? Weet je bij voorbaat al welke vorm je wilt, dan kun je daar meteen op selecteren. Je ziet dan bijvoorbeeld alleen de ronde of de vierkante vloerkleden.

Bij het bepalen van de vorm is het goed om ook even naar je meubels te kijken. Rond geeft snel een leuk speels effect. Rechthoekig kan heel mooi zijn als je de vorm van je kamer wilt accentueren. 

Kleur


Ook niet onbelangrijk als je een nieuw vloerkleed zoekt, wat wordt de kleur? Kies je voor een duurzaam kleed van hoogwaardige kwaliteit, dan is een neutrale kleur wel een aanrader. Je zou dan kunnen denken aan beige, grijze of crème. Wil je na een tijdje het een en ander veranderen in het interieur, dan kun je het kleed gewoon blijven gebruiken. Erg leuk is ook een kleed in een opvallende kleur. Dan wordt het echt de eye catcher van de kamer. Als je dit wilt, zorg er dan wel voor dat deze zelfde kleur ook nog een paar keer terug komt in de ruimte. Bijvoorbeeld bij accessoires of gordijnen. 

Vintage vloerkleed

Welk vloerkleed kies jij?
 was last modified: mei 16th, 2019 by KijkopMeubelen.nl