Welke meubelen en materialen kies je bij een industriële woonstijl?

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

De industriële woonstijl is niet meer weg te denken uit onze woningen. Sinds het ontstaan van deze woonstijl, zo rond de millenniumwisseling, is de populariteit ervan fors toegenomen. Het leuke is dat de industriële woonstijl telkens een beetje opschuift door nieuwe invloeden en inbreng. Anno nu is er een geheel eigen look en feel ontstaan met eigen karakteristieken. Welke meubelen en materialen nodig zijn om ook jouw interieur een eigentijds industriële look te geven, vind je hier!

Eigentijds industrieel interieur

Het oneindig populaire industriële interieur is al zo lang in zwang mede dankzij de moderne, robuuste touch ervan. Wij zijn met z’n allen dol op deze ruwe, moderne look – er is dan ook geen spoor oubollig- of tuttigheid te ontdekken binnen een industrieel interieur. Het is geschikt voor de moderne, stijl bewuste mens die houdt van puur design, authentieke materialen en een stoere, gedurfde uitstraling.
Een industrieel interieur oogt professioneel en hip; daarom kom je deze stijl niet alleen binnenshuis tegen, maar ook op kantoor, of in de Baristabar. Waar zit ‘m dat nu in? Om een industrieel interieur te creëren heb je specifieke meubelen en materialen nodig die je tegenover elkaar zet, waardoor er een spannende variatie ontstaat.

Industriële meubelen

Hoe herken je industriële meubelen?

 • Stoelen, banken en fauteuils kennen een strakke vormgeving. Vaak heeft de stoel of bank een RVS onderstel.
 • Tafels en stoelen kennen een strakke design afwerking, meestal bestaande uit een combinatie van hout en metaal – hier te zien op Robuustetafels.nl – aan de eettafel kun je een bank zonder leuning perfect combineren met strakke eettafel stoelen.
 • Binnendeuren zetten de look extra neer, kies voor een zwart stalen binnendeur met glas.
 • Lampen: industriële lampen zijn ofwel van glas gemaakt of metaal, maar tegenwoordig tref je ze ook vaak gecombineerd!
 • Woondecoratie: strakke woondecoratie, denk aan het plaatsen van paneel decoratie, paneelgordijnen, grootse plantenbakken. Zorg dat er altijd een muur vrijwel leeg blijft; overdaad schaadt binnen deze interieur stijl.
 • Industriële interieur materialen

  Met welke materialen creëer je een industrieel interieur?

 • Binnenmuren kun je optioneel geheel wit schilderen, of mooi combineren met een antraciet of mos-kleurige muur. De muren kennen geen structuur of patroon. Voor een extra industrieel effect kun je een (onbewerkte) houten wand plaatsen. Gebruik ‘m als echte blikvanger, zoals bij de zit- of eethoek.
 • Vloeren: de stenen vloer – betonvloer – zorgt voor het allerbeste industriële effect (aanrader: neem vloerverwarming). Zie jij een stenen vloer niet zitten? Kies dan voor echt eikenhout bijvoorbeeld. Een patroonvloer is tegenwoordig helemaal hip, zoals de visgraatvloer. Vind jij een echt houten vloer te kostbaar, of niet praktisch genoeg? Kies in dat geval voor een verlijmde PVC vloer; bijna niet van echt te onderscheiden én geschikt voor vloerverwarming!
 • Verder combineer je authentieke materialen met elkaar, waaronder glas, staal, aluminium, hout en beton, deze zijn vaak terug te vinden in meubelen, keukens, de badkamer, slaapkamers: kortom, binnen het hele interieur werk je met deze materialen!
 • Welke meubelen en materialen kies je bij een industriële woonstijl? was last modified: februari 21st, 2023 by KijkopMeubelen.nl