Woonmaand Oktober

De hele maand oktober staat in het teken van wonen. Omdat in oktober de dagen weer langzaam korter worden en het buiten kouder wordt, zijn mensen in oktober weer meer binnen. In de woonmaand oktober krijgen veel mensen zin om hun interieur aan te passen. De warmte in huis halen door een andere sfeer of nieuwe accessoires. Geheel volgens de nieuwste trends en kleuren of gewoon in die kleur waar jij je fijn bij voelt.

Woonmaand

De woonbranche is jaren geleden al ingesprongen op deze behoefte en heeft oktober daarom uitgeroepen tot Woonmaand. Dit betekent veel mooie beurzen, leuke acties en heel veel aandacht voor alles op woongebied. De komende maand is er dan ook veel leuke en inspirerende evenementen op gebied van wonen en design. Hier onder een aantal grotere events in Nederland en België.

WoonmaandVTWonen & Designbeurs, Amsterdam (29 september – 4 oktober)

Inspiratie opdoen voor je eigen huis. Stylingsadvies, de nieuwste designs bekijken en binnenkijker bij de grootste woonbladen van Nederland. Dit jaar wordt de RAI zes dagen lang omgetoverd tot dé plek in Nederland waar merken en ontwerpers hun nieuwste collecties presenteren, zoals het Nederlandse designmerk Bert Plantagie die met het eigenzinnige kuipstoeltje Zuki bekroond is met de internationale design-award van Design and Design.

www.vtwonen.nl/wonen-design-beurs

Woonmaand Dutch Design Week, Eindhoven (17 – 25 oktober)

Ga ook in de woonmaand Oktober langs bij de “Dutch Design Week. Deze biedt een enorm programma vol tentoonstellingen, presentaties, experimenten, seminars, lezingen en workshops, meet ‘n greets, feesten en plekken waar je kunt eten en drinken. Veel activiteiten duren de volle negen dagen, maar er zijn ook kortlopende activiteiten. Er zijn in totaal rond 400 events op meer dan 80 locaties in Eindhoven.”

www.ddw.nl

woonmaandDesign museum, Gent (23 oktober – 13 maart)

Een leuke citytrip voor het najaar is Gent. Heb je het Design museum wel eens bezocht? Als je naar Gent gaat dan zeker doen. Van 23 oktober 2015 tot en met 13 maart 2016 gaan België en Nederland een spannende confrontatie met elkaar aan in het museum. In de tentoonstelling “Design Derby BE/NL 1815-2015” worden van beide landen de beste ontwerpers en ontwerpen uit twee eeuwen verenigd. Van de sierlijke Belgische art nouveau tot de strakke Nederlandse variant en van onze verfijnde ambachtelijkheid tot het meer conceptuele design bij onze noorderburen. In samenwerking met Museum Boijmans van Beuningen (Rotterdam) toont Design museum Gent een overzicht van 200 jaar (1815-2015) vormgeving uit België en Nederland met meer dan 500 werken. De tentoonstelling onthult opvallende overeenkomsten of verrassende verschillen tussen de twee landen.

www.designmuseumgent.be

 

 

Geschreven door Faisca van der Kleij

Woonmaand Oktober was last modified: oktober 24th, 2016 by Ferry de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *