Woontrends in 2022, deel 2

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Woontrends in 2022, deel 2 Het lijkt wel of er een soort bevrijding heeft plaatsgevonden van de ontwerpers, trendwatchers en woonmagazines. Want ik kom overal ideeën en trends tegen voor het komende jaar. Leuk om te zien en lezen, en leuk om met u te delen. Daar gaan we weer!

Parijs

Kent u de film ‘Paris after Midnight’? Ik zal niet te veel verklappen, want u moet ‘m een keer gaan zien, maar het gaat over iemand die geïnspireerd is door Parijs, begin twintigste eeuw. Een heerlijke film. En Owen Wilson, de hoofdrolspeler, zit er niet ver naast. Want het mondaine Parijs van toen is weer een inspiratie voor nu.

Iriserend

Ik kan het niet beter zeggen dan de trendwatcher wiens stuk ik las: “De kruising van kleur en materialen zal centraal staan, om een uitnodigende ruimte te creëren. Door stukken te gebruiken die gemaakt zijn van doorschijnende materialen, zoals gekleurd glas en iriserend kristal, creëer je een gloeiend effect, wanneer je ze in een ruimte met veel natuurlijk licht plaatst. Een leuke manier om de ruimte op te fleuren en een dromerige, warme sfeer te creëren die typisch is voor de Parijse cultuur.”

‘Vintage’

Al maanden staan problemen met de levering van materialen centraal bij de makers van meubelen en andere items voor het huis. Iedereen die een een kamer opknapt of nieuwe meubels zoekt, loopt er tegenaan. Tja, en wat doe je dan? Je gaat ergens anders kijken. En dus is tweedehands winkelen in populariteit toegenomen, vooral als het gaat om meubels en grotere accessoires. Vintage en antiek meubilair zullen daarom het komende jaar nog meer aan populariteit winnen, trend 2 dus.

Mix en match

Volgens de kenners is trend 3 dat ‘tafelscaping’ een middel wordt om te laten zien wie je bent. Servies, glaswerk en zelfs bestek zijn allemaal kansen geworden om je persoonlijke stijl te tonen, en dat is niet langer grootmoeders porseleinen servies. Dit jaar draait het allemaal om het mixen en matchen van kleuren. “Het mooie van een kleurrijke mix-and-match tafel is dat je je collectie in de loop van de tijd kunt uitbreiden”, zegt een trendwatcher.

Dat waren weer 3 leuke trends voor het wonen in 2022.

Parijs, vintage en ‘mix and match’. Doe er je voordeel mee, en maak wonen leuk!

Woontrends in 2022, deel 2 was last modified: april 5th, 2022 by Kim Sneijder