Woontrends in 2022

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Woontrends in 2022 | KamerplantenWe zitten nog steeds aan het begin van het jaar, dus het kan nog; dé woontrends voor 2022. Ik laat u graag een aantal te verwachten ontwikkelingen in wonen zien, hier is de top 3.

Uw meubel is een kunstwerk

De scherpe lijnen uit het midden van de vorige eeuw zullen er altijd zijn, maar steeds meer zien we een verzachting van meubelsilhouetten, met gebogen randen en ook vrouwelijke vormen die op de voorgrond treden. “2022 zal meer nadruk leggen op het feit dat meubels op zichzelf al kunstwerken zijn”, aldus een beroemd ontwerpster.

Meubels worden steeds verfijnder en gaan over het samengaan van vorm met functie. Mensen zijn op zoek naar comfort, samen met leuke, coole en/of opvallende meubels die een ruimte er interessant en gedenkwaardig uit laten zien.”

Duurzaamheid is het nieuwe sexy

“Voor 2022 voorspel ik dat op verantwoorde wijze vervaardigde producten in elk huis belangrijk zullen worden”, zegt een gerenommeerde journalist uit New York. “Van bouwmaterialen tot meubels, consumenten zijn op zoek naar meer innovatieve producten die vanaf het begin zijn ontworpen met duurzaamheid in het achterhoofd.

“In 2022 gaan we een golf van kleurrijke en gewaagde duurzame materialen en producten zien, die ons zullen dwingen om opnieuw te bedenken wat duurzaam design is, en kan zijn.”

Het buitenleven

Het buitenleven is het afgelopen jaar een grote inspiratiebron gebleken voor het ontwerp en de inrichting van woningen, en dat sentiment zal tot in 2022 de boventoon voeren. “De afgelopen 2 jaar brachten de mensen meer tijd buitenshuis door, waar de kleuren altijd rustgevend zijn en nooit te sterk, fel of luid. In 2022 zullen meer ontwerpen die gedempte natuurkleuren zoals bladgroen, bastbruin, oceaan- en luchtblauw, zandbeige, troebel wit, natuurkleuren dus , meer in huis brengen”, zegt een beroemd Engels designer.

Groen

“Groen heeft altijd prachtig gewerkt in interieurs, vooral wanneer klanten vragen om buiten naar binnen te halen”, voegt een bekend ontwerpster toe. “Ik denk echt dat 2022 het grootste jaar tot nu toe zal zijn voor de veelzijdige tint. Of de toepassing nu groot of klein is, de juiste kleur groen kan echt verschil maken!’”

Trends

Zo, daar heeft u ze. Drie belangrijke trends in meubelen en design, waar wij vrolijk van worden; meubels als kunstwerk, duurzaamheid en het buitenleven.

Wij van ‘Kijk op Meubelen’ houden het voor u in de gaten!

Woontrends in 2022 was last modified: maart 15th, 2022 by Kim Sneijder