Bankstel kopen

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Het zitgedeelte van je huis is een van de plekken die het vaakst gebruikt word. Of het nou een klein of groot huis is, of dat u nu alleen of met een groot gezin woont, iedereen wil eens lekker op een bankstel kunnen ploffen om even lekker te relaxen. Voordat u een bankstel kopen gaat, is het goed om eens goed te oriënteren.

Bankstel kopen? Wat zijn uw wensen

Een bankstel kopen is een hele klus. Er moet niet alleen gekeken worden wat u wilt uitgeven maar het kijken naar wat uw wensen zijn hoort daar ook bij. Het is daarom juist van belang om te weten welke stijl, vorm, kleur en grootte het beste bij de rest van uw interieur past. Bedenk eens even goed wat u wilt precies wilt, worden het twee banken, of een bank en twee losse fauteuils, een loveseat, of misschien een hoekbank met of zonder een hocker? Daarnaast is het goed om te weten wat voor zitcomfort u wilt. Houdt u van een stevige zit, of wilt u languit kunnen liggen? Wilt u strakke look, of moet de bank juist losse kussens hebben? Kijkt ook naar hoeveel personen er gebruik van gaan maken, want als er bijvoorbeeld visite komt is het wel de bedoeling dat iedereen lekker kan zitten!

Waar gaat de bankstel staan?

Heeft u al een idee wat voor bankstel u wilt, of heeft u er zelfs al een op t oog? Dan komt nu dat stukje waar u gaat bepalen waar uw bankstel komt te staan!  Ga net zolang door met schuiven tot u deze heeft gevonden, Kijk goed naar de indeling en de ruimte van uw zit gedeelte. En vraag u zelf af hoe ver u van uw televisie vandaan wilt zitten en dat de loopruimte niet klein is. Houd u ervan om zo nu en dan de zit ruimte om te gooien, kijk dan naar een bank met twee fauteuils want dit kunt u makkelijker verplaatsen.
bankstel kopen

Hoekbank

Veel mensen kiezen voor de hoekbank, omdat deze veel zitplekken bied. Maar het moet wel passen in de ruimte en vorm van uw zit gedeelte. Bedenk dat de hoek van een hoekbank niet echt een zit plek is, terwijl hij wel de ruimte daarvan inneemt.

 

bankstel kopenHocker of poef

Een Hocker of een poef is een ideale aanvulling in de zithoek. Als u dit tegen de bankstel aanschuift, is dat weer een extra verlenging en kunt u zo relaxt mogelijk onderuit gezakt op de bank hangen. Ze kunnen ook gebruikt worden als extra zit plek als er onverwacht visite komt en met een dienblad erop hebt u snel een extra bijzettafel of een salontafel kan natuurlijk! Als u een poef met een klep neemt, hebt u ook nog eens extra opbergruimte. Voor de nodige rust in het interieur is het raadzaam een poef in dezelfde stof als de bank te kopen.

 

bankstel kopenLoveseat

Als u wat meer ruimte heeft, is het misschien wel een leuk idee om een XL-bank en één of twee loveseats te kiezen. Een loveseat is eigenlijk een anderhalf zit. Als volwassene heeft u meer dan genoeg ruimte voor u alleen,  voor twee jonge kinderen is het een prima bankje. Maar voor een verliefd stel is het natuurlijk de ideale zitbank; vandaar de naam. Een loveseat vult de ruimte goed op. Een fauteuil met normale afmetingen kan als een poppenhuisstoeltje overkomen.

Vlekken en onderhoud

Heeft u  kinderen of huisdieren in huis dan is de kans op vlekken op de bankstel groot. Het is handig hieraan te denken bij een bankstel kopen. U kunt dan ook kiezen voor een afneembare hoes. Op leren bankstel maken vlekken minder kans, Laat u bij welke bankstel u kiest goed van te voren adviseren hoe uw nieuwe bankstel moet gaan onder houden

Genieten

Over het comfort valt veel te vertellen, die moet u vooral ervaren, en zo heeft iedereen zijn eigen wensen en smaak in wat zij het lekkerst vind zitten. We willen allemaal het zelfde en dat is genieten en uitrusten na een dag hard werken, en even lekker te kunnen relaxen op de nieuwe bankstel!

 

 

Bankstel kopen was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *