Dure stoeltjes

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Dure stoeltjes | Bruce SpringsteenBruce Springsteen komt naar Nederland, het zal u wellicht niet ontgaan zijn. En het zal ongetwijfeld een geweldige show worden. Maar ik heb toch 1 vraagje aan ‘The Boss’. Het duurste ‘gewone’ kaartje voor iets meer dan 150 euro? Serieus Bruce? Voor het geld hoef je het niet meer te doen toch? En oh ja, het duurste ‘platinum’ kaartje gaat weg voor € 421,00. Tja. Da’s een heel duur stoeltje.

Vermogen

Ik heb het al wel vaker met u gedeeld, ik ben dol op concerten. Zo ging ik laatst nog naar een Zwitsers dames duo, €19 voor ‘n kaartje in een klein zaaltje. We stonden er bovenop en dat voor een paar euro. Bij ome Bruce zit je er voor een vermogen ook nog eens zo maar 100 meter van af. En hij is niet de enige hè? Wat dacht u van de 4 bejaarden van de Rolling Stones?

Koopje

Want ook deze heren vragen u diep in de buidel te tasten. Een stoeltje bij de ‘rockers’ uit de sixties, kost u voor het beste ‘normale’ plekje bijna 350 euro. Kassa voor opa Mick en Keith. Een platinum ticket? Net geen 600 euro. Kendrick Lamar vraagt maar maximaal € 221,02 voor een platinum kaartje. Ed Sheeran? Daar zit je al voor bijna 90 euro vooraan. Een koopje!

Half miljard

Wat is mijn punt? Nou, een mooie stoel koop je in de winkel voor een paar honderd euro, en dan doe je er misschien wel tientallen jaren mee. Bij concerten daarentegen ‘huur’ je een stoeltje voor een paar uur, en daar betaal je dan zo’n beetje hetzelfde voor. En dan ook nog eens aan artiesten die al lang miljonair, of soms zelfs miljardair zijn. Zoals Bruce, die onlangs nog zijn muziek catalogus voor zo’n half miljard verkocht.

Duur

Ik ben benieuwd naar uw ervaringen hiermee. Heeft u de laatste tijd ook ‘stoeltjes’ toch maar niet gekocht? Het gebeurt mij de laatste tijd steeds vaker. Ik heb Bruce en The Stones maar overgeslagen. Ik kijk wel een dvd-tje, om met onze voormalige minister van Volksgezondheid te spreken.

Maar dan niet omdat we maar even niet moesten zeuren, zoals hij bedoelde, maar vanwege de prijs. Het leven is al duur genoeg …

Laat ons weten welke concerten u te duur vond. Of misschien wel de moeite waard vond, ondanks de prijs.

Dure stoeltjes was last modified: juni 14th, 2022 by Kim Sneijder