Eetkamerstoelen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

eetkamerstoelenZo is er voor iedereen, ongeacht het budget en de beschikbare ruimte, de perfecte eetkamer te vinden en te realiseren. Er zijn natuurlijk een aantal praktische zaken waar je bij de keuze van eettafel en eetkamerstoelen op moet letten. Het moet niet alleen goed in de ruimte passen. Het interieur moet ook goed tot zijn recht komen en ook bij onze smaak passen. We weten immers meestal aardig goed wat onze smaak is. En we kunnen met behulp van tips ook uitzoeken wat er wel en niet in onze eetkamer of eethoek zou passen.

eetkamerstoelen bepalend voor resultaat

Over het algemeen kies je het eerst de eettafel uit, of ga je uit van de bestaande tafel waar je nieuwe stoelen in een mooi design bij wilt kopen. Het gevaar hiervan is dat je jezelf te veel laten leiden door het design van de tafel, en dat terwijl de stoelen het meest opvallend en karakteristiek kunnen zijn. Vergeet daarom niet dat het om het resultaat gaat, en dat je de stoelen en tafel als één geheel moeten zien. Het gaat vaak om de combinatie. Zowel voor een klassieke, als een moderne eethoek .

Klassieke eetkamerstoelen

Als je voor klassiek wilt gaan dan zijn barok eetkamerstoelen bijvoorbeeld een uitstekende optie. Omdat de barok stijl de laatste tijd weer helemaal in is kun je kiezen uit een flinke hoeveelheid modellen en materialen. Bovendien zijn er nu barok eetkamerstoelen voor bijna ieders budget te koop. Een prachtige manier om een meer klassieke eetkamer af te maken. Is het gebruiken van een grote kroonluchter als bron van licht. Voorheen was dit zo goed als onbetaalbaar, nu worden ze in massa vervaardigd en zijn ze ook voor een minder budget weggelegd.

Moderne eetkamerstoelen

eetkamerstoelenEen andere stijl die meer populariteit heeft gekregen zijn de strakke, moderne eetkamerstoelen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld strakke kuipjes of design eetkamerstoelen. Soms in heftige kleuren, soms in bijzondere materialen. Als je hiermee begint te werken is het de moeite waard om te proberen of je twee stijlen tegen elkaar kunt contrasteren. Een robuuste eettafel met moderne leren eetkamerstoelen erbij bijvoorbeeld.

Eetkamerstoelen die bij je past

Eetkamerstoelen die je kiest is ook bepalend voor de sfeer die je eetkamer uitademt. Ga daarom niet over één nacht ijs bij het kiezen van een nieuwe eethoek. Je wilt er immers nog jaren plezier van hebben. De eettafel is vaak neutraal, er kan een kleedje op, of er staan spullen op zoals een vaas met mooie bloemen of een fruitschaal, dus die is niet altijd leidend in een keuze. Kies daarom echt voor eetkamerstoelen die qua design echt precies past bij wat je wilt en die bij de rest van het interieur staan. Ze zijn namelijk het visitekaartje van onze eethoek. Uiteraard moeten ze ook comfortabel zijn, praktisch, en betaalbaar genoeg zijn om binnen ons budget te passen. We kunnen immers niet meer geld uitgeven dan we hebben.

Geschreven door Faisca van der kleij

 

Eetkamerstoelen was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *