Eettafel dekken met kerst

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

eettafel

Ieder jaar is het de vraag hoe een gezellig kerstdiner te verzorgen. Wat mag in ieder geval niet ontbreken? De juiste tafel!

De juiste eettafel

Kerstmis is voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. Het feest van de liefde, de gezelligheid, het samenzijn met familie en vrienden. Met de juiste eettafel begin je altijd aan een perfect diner.

Iedereen op de juiste plek

Wil je een grote, feestelijke tafel waar iedereen aan kan plaatsnemen? Maar wat nou als jouw eettafel te klein is? Een makkelijke oplossing voor het gebrek aan zitplekken is een tafel die je kunt verlengen of uitschuiven. Zo biedt een klassieke eettafel met een maximale breedte van 110 cm altijd genoeg plek voor de feestdagen; hij is makkelijk te vergroten door de verlengstukken. Zo ben je verzekerd van genoeg zitplekken!

eettafelEen Scandinavisch design staat bekend om zijn functionaliteit. Geen wonder dat veel eettafels met een Skandi-look handige oplossingen bieden. De scandinavische eettafel zoals de ‘tafel Stig uitschuifbaar’ is met zijn bijzonder onderstel en opvallend design meer dan alleen een blikvanger. Het gecoate tafelblad kan namelijk makkelijk uit elkaar geschoven worden en daarmee twee meter worden verlengd.

De eettafel dekken met:

  • tafellakens of tafellopers
  • placemats
  • borden, glazen en bestek
  • servetten met of zonder servetringen
  • naam- en/of menukaartjes: zet deze links van de borden
  • hou ruimte over voor pannen en schalen.

 

Decoreer de eettafel

Stapel verschillende borden van groot naar klein en gebruik gerust verschillende kleuren en vormen. Zolang je het overal op ongeveer dezelfde manier doet en de kleuren van je verdere versiering erop afstemt, heeft het stapelen van de borden een stijlvol en sfeervol effect.

Kaarsen en kandelaars

Een kersttafel zonder kaarsjes is geen kersttafel. Je kunt natuurlijk gaan voor waxinelichtjes, maar er zijn veel meer ideeën te bedenken. Wat dacht je van enkele kandelaars op tafel. Of gebruik wijnglazen met decoratie erin als kaarsenhouders.

En dan nu komt het belangrijkste van alles:

Geniet van elkaar, de sfeer en het (hopelijk) heerlijk eten!
Fijne kerst!

 

Eettafel dekken met kerst was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl