Gebreide poef is de nieuwe trend

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Gebreide poefDe gebreide poef is de nieuwe trend, de woonaccessoire van dit jaar!. En niet alleen de poef maar zo kan je meer dingen haken of breien, hoezen voor vazen, waxinelichthouders en plaids. Misschien komt deze trend ook wel voort uit de hunkering naar vroeger, naar de gezelligheid. Steeds meer mensen nestelen zich ’s avonds voor de TV met een borduurwerkje of breiwerkje. Handwerken is niet langer alleen weggelegd voor ouderen. Iedereen kan dit.

Zelf je gebreide poef maken

De creatievelingen onder ons zullen graag zelf aan de slag gaan. Op internet zijn talloze breipatronen voor verschillende modellen beschikbaar. Je kunt je ook laten inspireren door filmpjes waarin uitgelegd wordt hoe je zo’n dergelijke project aanpakt. We moeten wel toegeven dat zelf een gebreide poef maken nog een hele klus is. Ook met het juiste patroon moet je de fijne kneepjes van het vak toch onder de knie (leren) hebben. Dit maakt het natuurlijk extra leuk als je dit zelf gemaakt hebt.

Wat heb je nodig voor je eigen poef?

– Dikke breinaalden (het liefst nummer 20) – Genoeg bollen wol: om een poef te breien, brei je met zeven bollen tegelijk – Vulling voor de poef (1 kilo fiberfill) – Een stuk stof voor de sloop 135cm x 140cm.

Het stappenplan om een gebreide poef te maken

Naai de sloop aan elkaar, waardoor er een sloop van ongeveer 65cm bij 140cm ontstaat. Doe de fiberfill in de sloop en naai het dicht, dit is je begin. De poef is er eigenlijk al, nu moet er nog omheen worden gebreid. Om te beginnen, moeten er 38 steken worden opgezet met zeven draden die je als één draad gebruikt. Brei alle naalden gewoon recht totdat de wol op is, naai de korte kanten aan elkaar, waardoor er een cilindervorm ontstaat. Rijg een draad door de onderkant door elke tweede steek. Wanneer je deze aantrekt, gaat het geheel dicht. Als laatste moet de vulling er in worden gestopt en de bovenkant dicht worden gemaakt.

Toch maar niet een gebreide poef maken?

Toch maar niet een gebreide poef zelf maken? Dan zijn deze in verschillende woonwinkels verkrijgbaar. Heerlijk je voeten omhoog gooien na een dag hard werken; de gebreide poef is hiervoor ideaal. Ook als extra zitplek fungeert de gebreide poef uitstekend. Een hocker fleurt je woning op en zorgt voor een klein beetje speelsheid in je interieur. Kies voor een neutrale kleur poef als je de woonkamer rustig wilt houden. Een felle kleur poef is juist weer een blikvanger die direct bij iedereen zal opvallen. Ook voor in de kinderkamer is een gebreide poef een leuke toevoeging. De gebreide poef is bovendien erg stevig waardoor het model wel tegen een stootje kan!

Geschreven door Faisca van der kleij

 

Gebreide poef is de nieuwe trend was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
2 comments to “Gebreide poef is de nieuwe trend”
2 comments to “Gebreide poef is de nieuwe trend”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *