Hoekbank kopen

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Eén van de belangrijkste dingen die je in een woonkamer ziet is de bank. Vaak staat de bank centraal in de woonkamer met goed zicht op de televisie. De bank is sfeerbepalend voor de woonkamer en heeft verschillende uiteenlopende functies. Bij de aanschaf van een bank moet je hier dan ook rekening mee houden. Kies je een bank waar je lekker in kan hangen en wegzakken met een kop thee, of zit je liever stevig  met een korte zit. Banken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, houdt bij het kiezen van het materiaal rekening met de mate van gebruik, zoals de mogelijkheid tot reinigen. Tegenwoordig is er veel keuze in hoekbanken omdat hoekbanken uiterst geschikt zijn voor grote maar vooral ook kleine ruimtes. Omdat de hoekbank zitmogelijkheid geeft voor meerdere personen en toch heel compact gebruik maakt van de ruimte.

Relaxen op een hoekbank

Een hoekbank kopen? kies een hoekbank waar je lekker op kunt zitten maar ook super relaxen door je benen omhoog te gooien en lekker onderuit te hangen. Met het hele gezin, of gezellig met vrienden.

hoekbank kopen als eyecatcher

Een hoekbank kopen als eyecatcher voor je woonkamer dat doe je door te kiezen voor een contrasterende kleur die het interieur uit springt of voor een hoekbank van formaat. Zorg er dan wel voor dat de hoekbank vrij in de ruimte staat en niet tegen een muur of in een hoek vast gedrukt. Door een soort van eiland te creëren met een vloerkleed en een salontafel zet je de bank kracht bij.

Ga je voor Safe?

Een hoekbank kopen is al een hele investering. Durf je niet te gaan voor een eyecatcher maar ga je liever voor een rustige kleur of beter gezegd “safe” dan is er volop keuze uit grijze banken. Neem deze als basis voor je interieur en maak het af met kleurrijke sierkussens en woonaccessoires.

Winkels staat vol met hoekbanken.

Ze zien er over het algemeen heel leuk uit en iedereen kan zich wel voorstellen dat het lekker relaxen is op zo’n grote bank. De keuze voor een hoekbank kopen is echter niet zonder gevolgen voor de ruimte waar hij in staat.

Denk niet alleen aan zitplaatsen

Bij een hoekbank kopen denk je over het algemeen aan veel zitplekken. In de praktijk valt de hoeveelheid mensen die je kunt plaatsen op de bank echter tegen. Dat komt door het hoekelement; in de hoek kan niemand zitten omdat je er je benen niet kwijt kunt. En er kan maar één persoon zitten op de twee kussens aan weerszijde van de hoek doordat er maar ruimte is voor 1 paar benen. Zoek je veel zitplekken en wil je toch een hoekbank, dan is het een idee om de twee zijden iets uit elkaar te zetten. Zo ontstaat er beenruimte! In onze eigen zithoek hebben we voor een dergelijke opstelling gekozen omdat we (met 4 grote kinderen) af en toe veel mensen tegelijk moeten kunnen plaatsen.

Ook geschikt als je alleen woont

Een hoekbank is echter ook erg geschikt wanneer je alleen woont. Niets is zo deprimerend als een zithoek met verschillende losse banken en stoelen waarvan er maar 1 in gebruik is, een hoekbank kun je lekker in je eentje in beslag nemen.

Plaatsen van een hoekbank

Door het plaatsen van een hoekbank verandert het zwaartepunt van de zithoek. Deze verschuift nu naar de diagonaal. De meest logische plaats voor een losse fauteuil bij een hoekbank is schuin tegenover de hoek van de bank. Of dit gunstig is, is afhankelijk van de vorm van de ruimte en waar je de zithoek in komt lopen.

Wat voor rugleuning

Een rugleuning over de volle lengte van de bank en door de hoek maakt de bank en de ruimte erg ingesloten. Je krijgt er snel een opgesloten gevoel. Om dit te voorkomen kan je bij een hoekbank kopen, kiezen voor het weglaten van een gedeelte van de rugleuning. Doe dat dan op een plaats waar je niet zo snel zult gaan zitten.

Grote inschatten

Hoekbanken ogen in de winkel misschien niet groot maar zijn dat meestal wel. Ze hebben vaak ook een grote zitdiepte. Teken daarom altijd de maten van de bank die u op het oog hebt in de tekening in of zet de juiste maten uit in uw woonkamer.

Welke zitdiepte

Deze grote zitdiepte kan voor mensen met kortere benen een probleem zijn; een optie is dan extra rug kussens. Sommige hoekbanken hebben de mogelijkheid om de zitdiepte te variëren. Zo kan de ene zijde van de bank dieper gemaakt worden dan de andere zijde.

Hoekbank kopenWat een keuzes bij een hoekbank kopen? Wat vind je van de Hoekbank Elise, Dit is een luxe, landelijk romantische hoekbank met veel zitruimte. De bank is luxe afgewerkt met een sterke stof die zorgt voor een romantische look.

 

 

 

Geschreven door Faisca van der Kleij

 

Hoekbank kopen was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *