INDUSTRIËLE LAMP EN ZIJN GESCHIEDENIS

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

industriële lampEen industriële lamp werd gemaakt om een oppervlakte van zoveel mogelijk licht te voorzien. Met een hele hoge wattage krijg je veel licht, vooral als de kap groot is. Omdat de lamp zo heet werd, moest de kap van zware metaal worden voorzien. Daarnaast maakte men stevige stalen kettingen zodat de kap niet naar beneden viel. Veel van de industriële lampen hadden een metalen raster om de arbeiders te beschermen tegen grote hitte en het stoten tegen de lamp. Een tijd later werden de industriële lamp vervangen door de tl-lamp.

industriële lamp IN EEN MODERNE INTERIEUR

Buitengewoon, krachtig, hedendaags: de nieuwste stroming! Dat is de industriële lamp. Het is helemaal in. Een industriële lamp past goed binnenshuis. Bovendien oogt de lamp erg stoer. Industriële lampen heb je in een grote collectie, dus het is niet moeilijk een lamp te vinden die bij je past. Je hebt bijvoorbeeld industriële hanglampen en industriële vloerlampen. Beide passen erg goed in het hedendaagse moderne interieur.

KRACHTIGE LAMP

Krachtige lamp! Dat is wat het uitstraalt in het interieur.  Industriële lampen zijn krachtig, groot en ruw.  Je hebt industriële lampen in verschillende materialen. Meestal zijn ze voorzien van grote schroeven en scharnieren.
Je hebt metalen of zinken fabriekslampen. Deze zorgen voor een krachtige uitstraling. Prachtig industriële lampen springen in het oog binnen je interieur. Industriële hanglampen staan bijvoorbeeld prachtig boven de eettafel.

VLOERLAMPEN EN WANDLAMPEN

Naast robuuste hanglampen zijn er ook prachtige vloerlampen. Deze lampen staan rechtop en zijn fors met een grove uitstraling. Bovendien zijn ze praktisch. Je kunt met industriële verlichting je hele huis voorzien. Dat ziet er stoer uit. Je hebt ook wandlampen die in de fabriek vervaardigd worden. Vaak ziet men wand- en/of muurlampen over het hoofd. Dat is wel jammer want het geeft je huis een prima uitstraling. Stel dat je witte muren hebt, dan staan deze lampen erg goed. Stevige, sterke stalen kappen aan de muur geven je huis een prima uitstraling.

INDUSTRIËLE LAMPEN IN DIVERSE KLEUREN

Industriële lampen kun je in allerlei tinten kopen. Je kunt kiezen voor een alternatieve kleur die goed in het oog springt. Over het algemeen hebben fabriekslampen nog steeds de gebruikelijke aluminium kleur. Maar er zijn ook bronzen, gouden en zwarte industrielampen. Gebruik je creativiteit. Alle industriële lampen hebben een vintage model.

SFEER IN HUIS

Een vintage look is echt van deze tijd. Industriële lampen worden niet alleen in fabriekshallen opgehangen. Ook bij mensen thuis worden de lampen steeds meer een trend. Soms in een conservatief stijl inclusief deuken en beschadigingen. Tevens worden ze soms beschilderd in een hippe kleur. Dit kan elke kleur zijn. Het hangt natuurlijk af hoe uw huis is ingericht, maar dat het extra sfeer in huis geeft is zeker!

 

INDUSTRIËLE LAMP EN ZIJN GESCHIEDENIS was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *