Interieurtips: De poef

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

de poefDe moderne poef

Vroeger kwamen we ze in nagenoeg elk interieur tegen. Toen verdwenen ze langzaam naar de achtergrond maar ze zijn inmiddels weer helemaal terug en in een modern jasje gestoken: de poef. En sinds een aantal jaren is de gebreide poef helemaal hot. Of het nou voor in de woonkamer, de slaapkamer of de studeerkamer is: de poef wint steeds meer terrein en is bijna niet meer weg te denken uit ons interieur. Past een poef ook bij jou?

Gebruik van de poef

Een poef is multifunctioneel. De meeste mensen gebruiken hem als zitelement. Zo is het fijn wanneer er een extra zitplaats voorhanden is bij onverwacht bezoek. Een poef schuif je immers makkelijk bij of staat al klaar naast de bank. Kinderen zitten ook graag op een poef. Het is toch net even wat anders dan zitten op de bank of op de stoel. En sommigen gebruiken hem om de hond of de kat op te laten liggen. Met een extra kleedje op de poef blijft deze mooi. Het kleed kan makkelijk verwisseld worden wanneer deze vies is.

Als voetenbankje is een poef ook een handig meubelstuk. Je schuift hem makkelijk aan en het formaat is hier ideaal voor. Ook de hoogte van een poef nodigt uit om de voeten erop te leggen. Bovendien ligt dit comfortabeler dan de voeten op de tafel. Daarnaast wordt de poef vaak gebruikt als bijzettafeltje voor de afstandsbediening, de krant of wat tijdschriften. Of misschien wel een schaal met borrelnootjes. Op de slaapkamer wordt de poef vaak gebruikt om kleding op te leggen of om een knuffelbeest op te laten zitten. Hoe veelzijdig kan een poef zijn?

In alle materialen en kleuren

Herinner jij je de leren poef van vroeger nog? Tegenwoordig is het de gebreide poef die enorm populair is. En niet geheel onterecht, want deze is niet alleen warm en zacht, maar is er ook in vele verschillende kleuren. Daarnaast zijn ze er ook nog eens in verschillende materialen. Niet alleen van leder of gebreid, maar ook gehaakt of geknoopt. Tevens is er de poef gemaakt van dierenhuid. Heerlijk zacht en het voelt natuurlijk aan. De vorm kan ook variëren. Zo is er de ronde poef of de vierkante. Weet jij nog niet welke poef geschikt is voor jouw interieur? Laat je inspireren en bekijk de verschillende voorbeelden op www.bestelpoef.nl.

 

Interieurtips: De poef was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *