Loungebank om te relaxen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Een bank werd gezien als een functionele zitmeubel. Waarop je ontspannen kon zitten om een boek te lezen of om lekker onderuit gezakt televisie te kijken. Tegenwoordig kunnen er echter meer functies aan worden toebedeeld. Een van de begrippen die is toegevoegd op de meubelmarkt is het loungen op je bank. Om deze reden is dan ook de loungebank ontstaan.

Loungen

loungebankHet loungen is ontstaan als trend, maar gebleken is dat het zal uitgroeien tot een trend die voortaan deel uit zal blijven maken van het leven van veel mensen. Die het loungen tot een levensstijl hebben gemaakt. Het betekent simpelweg dat er op een relaxte manier in een ontspannen houding gegeten, gedronken en gepraat kan worden. Ook een optie op een loungebank is gewoon niks doen of televisie kijken of een boek lezen in een liggende, zittende of onderuitgezakte houding. Omdat niet alle banken geschikt zijn om te loungen zijn er speciale banken of stoelen hiervoor ontworpen die nog steeds in populariteit toenemen. Een design loungebank is een lust voor het oog.

Kenmerken van een loungebank

  • Een belangrijk kenmerk van een loungebank is dat het ruim genoeg moet zijn om met meerdere personen languit te kunnen ontspannen.
  • Dat de loungebank zo ruim lijkt als een bed, maar er zijn ook minder ruime uitvoeringen verkrijgbaar waar je wel languit op kan liggen. Met liggen wordt overigens niet dezelfde houding bedoeld als een slaaphouding.
  • Loungebanken zijn in de meest uiteenlopende uitvoeringen verkrijgbaar en dus kan er de voorkeur worden gegeven aan een leren maar ook aan een stoffen uitvoering. Vaak worden natuurlijke materialen gebruikt.
  • Een loungebank kan veel ruimte in beslag nemen in de woonkamer, dus het is zaak om de omgevingsruimte in ogenschouw te nemen bij het zoeken naar een geschikt model.

Loungen in je tuin

loungebankDe tuin is een verlengstuk van je huis, ook dit is een plaats waar je in alle rust moet kunnen bijkomen na een dag werken. Ben je opzoek naar een loungebank voor in je tuin, dan is er veel keuze. Een goede keuze maken kan dan ook moeilijk zijn. Hierbij moet je een goede combinatie hebben van design en comfort. Iedereen heeft een andere smaak waardoor er veel verschillende modellen zijn. Echter moet je niet vergeten dan hij ook lang mee moet gaan en comfortabel moet zitten. Je wilt natuurlijk niet een loungebank hebben, die niet lekker zit of die na een jaar al weer kapot is.

 

 

Geschreven door Faisca van der Kleij

 

Loungebank om te relaxen was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *