Meubels aanschaffen, maak van te voren een plan

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

meubels aanschaffenMeubels aanschaffen. Met de inrichting van een nieuw huis lopen we vaak tegen dezelfde problemen aan. Onder andere welke stijl we willen. Het kan zijn dat je van stoer en landelijk houdt of design en strak. Er zijn zoveel stijlen en vaak vinden we van alles mooi en de winkels staan helemaal vol dan wordt het erg moeilijk om voor jezelf te kiezen wat je wilt.

Maak een moodboard

meubels aanschaffenVoordat je tot meubels aanschaffen over gaat zou je dan ook eens op onderzoek uit kunnen gaan. Maak een plan door middel van een moodboard of koop een boekje of schriftje, surf op het internet en verzamel daarin plaatjes en foto’s van dingen die je mooi vind. Maak keuzes alleen maar op buikgevoel en laat je niet leiden door andere factoren.

Vragen als: dat past niet bij mij, of mijn partner houdt daar niet van, of ik weet niet wat er bij elkaar past enzovoort zijn op dit moment niet belangrijk. Als je iets mooi vindt schrijf dan in je boekje welk gevoel het bij je oproept en wat je er  mooi vind. Is het de vorm, de sfeer, de kleur of het materiaal misschien.

Wat vind je niet mooi?

Doe hetzelfde nu nog een keer, maar verzamel nu plaatjes van dingen die je echt niet mooi vind. Schrijf ook hier weer bij waarom.

Als je dit boekje na een tijdje eens doorkijkt zul je zien dat er een bepaalde lijn in komt, er zal duidelijk in naar voren komen of je bijvoorbeeld meer van ronde dan van rechte vormen houdt en naar welke kleuren je voorkeur uitgaat, maar ook de sfeer zal hieruit blijken.

meubels aanschaffen word makkelijker

Op het moment van meubels aanschaffen, hou je dan vast aan de gekozen stijl. Het kunnen ook meerdere stijlen zijn die samengevoegd worden, als het maar geen rommeltje wordt. Op het moment dat je een keus hebt gemaakt zul je merken dat winkelen een stuk makkelijker wordt, alles wat je niet mooi vind laat je nu voor wat het is en je kunt direct zoeken naar de gewenste stijl.

Valkuil

Een grote valkuil is wel dat je alles uit dezelfde serie meubels gaat aanschaffen, het wordt dan al gauw een saai geheel waar niet echt de spanning vanaf druipt. Alles gaat dan in elkaar overlopen en daardoor valt niks meer echt op. Het is wel begrijpelijk want meestal weten we niet zo goed hoe we mooie passende combinaties kunnen maken.

Breng spanning in de ruimte

Met het gebruik van verschillende materialen maak je een ruimte spannender. Tegengestelde materialen versterken elkaar waardoor alles meer tot zijn recht komt. Ook met hoogteverschillen kun je meer spanning in je ruimte aanbrengen. Kijk eens rond in je ruimte, is alles ongeveer dezelfde hoogte of  kun je daar nog mee aan de slag? En hoe zit het met je materialen? Als je neiging hebt om altijd hetzelfde materiaal te kiezen, koop dan nu eens iets anders en kijk wat het met je inrichting doet.

 

Meubels aanschaffen, maak van te voren een plan was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl