Relaxfauteuil

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

relaxfauteuil

Relaxfauteuil kopen

Een relaxfauteuil wordt vaak aangeschaft wanneer je hem echt nodig hebt vanwege lichamelijke ongemakken. Voordat je er spijt van krijgt is het best handig om eerst dit even te lezen.

Bedieningssysteem

Je kunt kiezen uit verschillende bedieningssystemen.

Hand bedienbaar

Door met je handen je af te zetten op de armleuningen kun je de rug naar achteren duwen. Mensen die al wat ouder zijn kunnen daar na verloop van tijd wel eens moeite mee krijgen. Wanneer je de stoel dan weer normaal wilt hebben moet je rechtop gaan zitten. De stoel komt dan weer terug in de normale stand. Heb je last van rugproblemen dan gaat je dat echt niet lukken.

Semi automatisch

Door middel van een bedieningskabel aan de zijkant van de stoel, kun je de stoel door middel van een veersysteem in de luie stand zetten. Door met je handen je af te zetten tegen de armleuningen, kun je vaak nog een voetenbank omhoog duwen. Om de stoel terug in normale stand te krijgen moet je rechtop gaan zitten. Wil je dan ook nog eens het voetenbankje weg hebben dan moet je met je benen het voetenbankje terugduwen.

Elektrisch

Bij een elektrisch bedienbare fauteuil kun je kiezen uit één motor, twee motoren of een staopstoel.

Één motor

Bij een éénmotorige stoel kun je het relaxgedeelte van de rug en de voeten niet apart instellen. Je bent dan verplicht om met je benen languit te gaan. Daar is natuurlijk niet altijd ruimte voor als je bijvoorbeeld vergeet je salontafel een stukje opzij te schuiven.

Twee motoren

Een tweemotorige relaxfauteuil is al wat makkelijker Je kunt dan zowel de rug als de voetenbank apart bedienen.

Accu

Normaal heb je bij een elektrisch verstelbare fauteuil kabels over de grond lopen. Ben je slecht ter been kun je daar lelijk over vallen. Maar je hebt nog de mogelijkheid om het relaxsysteem te laten werken op een accu die je kunt opladen.

TIP

Of je nu een handbedienbare fauteuil of een elektrisch bedienbare stoel koopt, vraag altijd een reserve bedieningssysteem erbij. Na een aantal jaar gaat het systeem vaak stuk en is dan niet meer los verkrijgbaar. Heb je een relaxfauteuil op een accu, vraag dan een reserve accu erbij. Ook accu’s hebben maar een beperkte levensduur.

Stof of leer?

Dit is echt een persoonlijke keuze. Leder is koud als je ’s ochtend vanuit je bed op de fauteuil gaat zitten. Stof is dan een stuk behaaglijker.

Let op wanneer u medicijnen gebruikt. Door transpireren van uw handen kan het zijn dat met name leder na verloop van tijd uitgebeten plekken laat zien. Meestal wordt dat niet als een klacht opgepakt door de winkelier. Met als gevolg dat de fauteuil er na een paar maanden niet meer uitziet.

Vulling

Een goede vulling is het belangrijkste voor een intensief gebruikte stoel zoals een relaxfauteuil. Neem in ieder geval een goede kwaliteit koudschuim in het zitkussen met een hoog soortelijk gewicht van 45. De ondervering bestaat het beste uit nosagvering, omdat singels toch al gauw hun veerkracht verliezen.

Servicedienst

Alles kan stuk gaan. Er kan altijd een klacht ontstaan over het bedieningssysteem of zitcomfort. Omdat een relaxfauteuil eigenlijk niet gemist kan worden, is het goed om te weten of klachten gauw opgelost kunnen worden. Heeft u een klacht en moet de fauteuil terug naar de fabrikant dan kan het al gauw 8 weken duren voordat de fauteuil weer terug is.

Wanneer het bedrijf een eigen servicedienst heeft zal een klacht normaal gesproken een stuk sneller kunnen worden opgelost. Het is dan ook handig om dit bij aankoop te verifiëren, mocht er een klacht zijn. En vraag of er dan een vergelijkbare leenfauteuil beschikbaar is. Daarnaast is het ook een overweging om een extern meubelreparatie bedrijf in te schakelen. De fauteuil kan dan in veel gevallen bij u thuis hersteld worden.

 

Relaxfauteuil was last modified: december 14th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
2 comments to “Relaxfauteuil”
2 comments to “Relaxfauteuil”
  • Dat is zeker belangrijk. De zithoogte van de fauteuil moet circa 2 cm lager zijn als de lengte van uw onderbeen.
   Daarnaast moet de zitdiepte zodanig zijn dat u normaal rechtop kunt zitten. Dus niet te diep zodat u naar voren moet schuiven om rechtop te staan. Let ook op dat uw schouders door de rugleuning worden ondersteunt.

   Hou als vuistregel aan dat u makkelijk moet kunnen zitten en rechtop gaan staan. Zonder dat u uw handen hoeft te gebruiken.

   mvg, Ferry de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *