Staande lampen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Staande lampenStaande lampen worden vaak ook wel vloerlampen genoemd. Maar hoe kies je nu de juiste staande lamp? Bekijk je welke het beste bij de rest van je meubelen past of vindt je het bijvoorbeeld belangijker dat er voldoende licht overal in de kamer is? Om te beginnen is het handig om voor jezelf al vast wat keuzes te maken omtrent je wensen. We geven je graag 10 staande lampen tips, waar je op kan letten als je een nieuwe staande lamp gaat aanschaffen:

tips voor staande lampen

Lichtstraal

Moet het licht van de staande lamp naar boven schijnen of juist naar onderen? Of misschien juist meer in de breedte via meerdere lichtstralen? Het is handig om goed na te denken over wat de staande lampen zou moeten verlichten in de kamer. Hierdoor is afstemming met de andere lampen noodzakelijk. Wanneer je een grote kamer hebt is het soms ook handig om hiervoor een lichtplan te maken

Leeslamp

Leeslamp ja/nee? Moet de staande lamp ook een leeslamp hebben. Wanneer je de lamp bij de bank zet en je houdt van lezen dan kan is een extra leeslamp wel heel handig natuurlijk.

Kleur kap

Kleur van de kap. Moet de lamp te combineren zijn met andere meubels in de kamer? Ben je opzoek naar een specifieke kleur of wil je juist meer een neutrale kleur voor je lamp?

Kleur staander

Kleur van de staander. Moet deze een kleur zijn? Of wil je juist een stoere uitstraling en bijvoorbeeld een staander van hout, zodat deze meer bij je landelijke kamer past?

Bediening

De bediening om de lamp aan en uit te zetten. De meeste lampen werken gewoon met een drukknop, maar je hebt ook lampen die je kunt bedienen door alleen al de lamp aan te raken. (Touch lamp). Deze lampen zijn dan ook nog eens voorzien van een dimmer.

Spaarlamp of

Soort lamp die je erin doet. Staande lampen kunnen perfect passen bij je interieur, maar als je er een spaarlamp in doet geeft het dan nog steeds het gewenste licht of moet je toch voor bijvoorbeeld led verlichting gaan.

Fitting

De fitting. Is het een grote of kleine fitting? Biedt de fitting voor jou genoeg mogelijkheden voor de specifieke lamp die jij er graag in zou willen hebben?

Budget

De prijs. Online is de prijs vaak goedkoper, maar je kunt altijd de online prijs in de winkel noemen en wellicht kunnen ze dan ook nog wat aan de prijs doen. Vaak krijg je in de winkel een stukje service en kun je tegelijk ook antwoord en ondersteuning krijgen op al je vragen over de staande lampen.

Halen of brengen

Vervoeren van de lamp. Ga je de lamp zelf meenemen of laat je hem thuis bezorgen? En wanneer je hem laat bezorgen, check dan altijd goed bij aflevering of hij niet beschadigd is. De kans dat hij beschadigd is natuurlijk minder groot als je hem zelf meeneemt.

Lengte van het snoer

Snoer van de lamp. Vaak wordt er op verschillende manieren het snoer in de staande lamp weggewerkt en gebruiken de makers verschillende lengtes voor het snoer. Wanneer je een staande lamp koopt let er dan op hoelang het snoer is en of deze dan op de gewenste plek in de kamer kan staan.

Wellicht zitten er tips tussen waar je al lang zelf ook aan hebt gedacht of juist ook weer een aantal nieuwe tips? Heb jij nog een goede tip voor als je staande lampen gaat kopen? Laat het ons weten, wij zien graag een reactie hierover!

Geschreven door Jacco Hermus

 

Staande lampen was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl