Steigerhouten meubels kopen of zelf maken

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Steigerhouten meubelsHet is zomer en de tuin staat er weer goed bij. Het enig wat nog mist is een mooie steigerhouten meubel. De vraag is alleen ga je de steigerhouten meubels kant en klaar kopen of zelf maken? Waar zitten de grote verschillen? Wat zijn de voor- en nadelen? Ben je veel goedkoper uit wanneer je steigerhouten meubels zelf maakt?

Steigerhouten meubels zelf maken

Het maken van een steigerhouten meubel vergt wel wat voorbereiding. Naast dat je wel een beetje handig moet zijn met klussen is het ook handig om ergens een goed handleiding vandaan te toveren. Zo weet je zeker dat je al het benodigde materiaal kan inslaan en tijdens het maak proces niet tien keer heen en weer hoeft te rijden naar de bouwmarkt.

Een aantal voordelen van het zelf maken van steigerhouten meubels:

* Je kunt lekker zelf gaan klussen en het geeft behoorlijk wat voldoening wanneer je hem helemaal zelf hebt gemaakt en van je familie en vrienden complimenten en opmerkingen hier over krijgt.

* Je kunt het samen met je partner of vriend doen, waardoor je ook weer gezellige quality-time hebt met hem of haar.

* Je kan al het materiaal zelf bepalen en bij elkaar zoeken, dus de bank geheel naar eigen smaak maken. (hoewel dit tegenwoordig ook bij verschillende Steigerhouten meubel makers gewoon een optie is)

* Je bespaart natuurlijk geld. Dit verschilt per soort meubel, maar gemiddeld ben je 50 tot 300 euro goedkoper uit wanneer je de steigerhouten meubels zelf maakt. (Dan rekenen we niet de tijd mee die je er zelf in moet investeren)

Naast de voordelen zijn er natuurlijk ook nadelen aan gebonden om steigerhouten meubels te maken. Het grootste nadeel is de tijd die je erin moet steken en wellicht dat je vaak ook niet dezelfde handige gereedschappen bezit, waardoor het zelf bouwen soms nog langer kan duren en het misschien minder afgewerkt wordt.

 

Steigerhouten meubels kopen of zelf maken was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *