Zitmeubel kopen? Waar let je op!

Gemiddelde leestijd: < 1 minuut

Zitmeubel kopen

Het zoeken naar het perfecte zitmeubel is voor veel mensen, door vele keuzes aan meubels , een hele opgave. Daarom heeft Kijk op Meubelen een aantal tips waardoor een zitmeubel kopen makkelijker wordt.

Meet de ruimte op waar je het zitmeubel wilt hebben

Meet deze ruimte precies op, schat niet. Anders kan het zitmeubel te groot zijn voor de plaats. Heb je bijvoorbeeld een bank naar je wens gevonden, boots de vorm van de bank dan na in je woonkamer. Dit kun je doen door bijvoorbeeld kranten of tijdschriften op de grond te leggen. Op deze manier kun je redelijk inschatten of de bank qua grootte in je huis past. Is er nog genoeg loopruimte om het zitmeubel heen?

zitmeubel kopen

Functie van het zitmeubel

Wat is de functie van het zitmeubel? Waarvoor wil je het zitmeubel gebruiken? Wordt het een actieve zitmeubel, ga dan voor één met een relatief kort zitgedeelte. Ben je op zoek naar bijvoorbeeld een relaxbank? Dan is het verstandig te kiezen voor een wat diepere bank met vaak wat zachtere kussens. Een zitmeubel dat zacht aanvoelt, valt vaak onder categorie lounge meubels

Bekleding keuze van het zitmeubel

Heb je kinderen en/of huisdieren? Hou hier dan rekening mee bij het kiezen van de bekleding. Kies voor een bekleding waarvan vlekken en ook haren makkelijk te verwijderen zijn. Hou rekening met de plaats waar de bank komt te staan. Hoe is het licht daar? Welke kleuren worden daar gebruikt?

Interieurstijl

Welke interieurstijl heb jij in je woonkamer? Dat kan zijn landelijk, industrieel, design of toch klassiek. Pas de stijl, kleur en vorm van het zitmeubel aan, aan jouw interieurstijl.

Wil je graag je interieur vaak veranderen? Kies dan bijvoorbeeld voor een bank die is opgebouwd uit elementen. Deze bank kun je als één geheel plaatsen, maar kun je ook als losse elementen gebruiken.

Komt de zitmeubel voor een raam te staan? Kies dan liever voor een lager model dan voor een hoger model zit meubel. Als je een te hoog model kiest, komt deze te ver boven het raam uit.

 

 

Zitmeubel kopen? Waar let je op! was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *