Zitzakken

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

ZITZAKKEN

Zitzakken zijn door de jaren heen wisselend populair gebleven. Het zijn ideale en speelse meubelstukken voor de kinderkamer, maar ook in de huiskamer of in de tuin worden zitzakken gebruikt.

ZITZAKKEN VOOR BUITEN

Een zitzak voor buiten moet u hetzelfde behandelen als uw tuinmeubels. Zodra het gaat regenen haalt u de zitzak naar binnen. Ondanks dat zitzakken voor buiten worden gemaakt van outdoor stoffen en zeker niet snel water zullen opnemen, is het toch verstandig om een zitzak op tijd weer naar binnen te halen en droog op te ruimen.

NIEUW LAMZAC

Tegenwoordig heb je een zitzak van het merk Fatboy, Lamzak zitzakken die makkelijk mee zijn te nemen naar bijvoorbeeld het strand. Deze zitzak wordt heel eenvoudig met lucht gevuld en dichtgemaakt.

ZITZAKKEN VOOR IN HUIS

Een zitzak voor in huis kan een leuke vervanger zijn voor een fauteuil of poef. Zo’n zak geeft een speelse sfeer en nodigt uit om te zitten. Veel gasten willen ervaren hoe een zitzak zit en proberen dat graag uit. Ook in kinderkamers is een zitzak een heerlijk plek om te chillen. Uw kinderen zullen er graag gebruik van maken.

ZITZAKKEN BIJVULLEN

Een zitzak bijvullen kan een lastig karwei zijn. Je moet dit in ieder geval met ze tweeën doen en doe vooral rustig aan om te voorkomen dat het hele huis onder het vulmateriaal zit. De een houdt de zak open en de ander schudt voorzichtig en langzaam de zitzak vol. Een andere methode is met een dikke pvc buis. Steek de ene kant in de zitzak en de andere kant in de voorraadzak. Beide kanten goed en stevig om de pvc pijp vastbinden en de nieuwe vulling overgieten.

WELK VULMATERIAAL GEBRUIKEN

Behalve de gewone goedkope zitzak vulling van polystyreen balletjes, kun je ook eps parels nemen die onder andere als isolatie materiaal worden gebruikt. Eps parels zitten in de duurdere zitzakken. Heb je een nieuwe vulling voor een zitzak nodig dan is het advies om eps parels te nemen zodat je voorlopig de zitzak niet meer hoeft bij te vullen.

zitzakkenHOEVEEL LITER HEB JE NODIG

Om te bepalen hoeveel liter vulmateriaal je nodig hebt is best lastig te bepalen. Het is natuurlijk afhankelijk van de grote van de zitzak maar ook afhankelijk van hoe vol je de zitzak wilt hebben. Om een idee te geven een vuilniszak gevuld met vulmateriaal bevat circa 50 tot 60 liter vulmateriaal. En in veruit de meeste gevallen heb je aan 50 tot 100 liter ruim voldoende om een zitzak bij te vullen.

 

 

Zitzakken was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl