4 tips om je meubilair zo mooi mogelijk te houden!

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Meubels reinigenNatuurlijk zijn wij een pro in het repareren, reinigen en herstellen van meubels, maar het onderhoud van een meubelstuk is net zo belangrijk. Het goed onderhouden van een meubelstuk zorgt er niet alleen voor dat het er mooier uitblijft zien, maar je verlengt er ook nog eens de levensduur van het meubelstuk. Om jou een beetje hiermee op weg te helpen hebben we 4 tips voor je opgesteld hoe je er voor kunt zorgen dat je meubilair zo lang mogelijk mooi houdt.

1. Het afstoffen van de meubels

In elk huishouden is stof te vinden, zelfs huishoudens waar weinig stoffen kleden of meubels te vinden zijn dwarrelen stofdeeltjes. Stof komt voornamelijk van je kleding, kleedjes, gordijnen en stoffenmeubelen, maar huidschilvers zijn ook boosdoeners. Belangrijk is dat je niet te lang wacht met het stoffen van meubels en je huis. Stofdeeltjes zorgen er niet alleen voor dat je gaat niezen, maar stof tast ook meubels aan.

Een van de beste stofzuigersVandaar deze eerste tip, stof je altijd tijdig je huis maar vergeet niet je meubels mee te nemen. Dit kun je ook heel handig doen met een stofzuiger, een goede stofzuiger met een goede filter zuigt meteen alle stofdeeltjes op en deze blijven niet in de luchthangen, wat wel vaak gebeurt met een stofdoek. Een tip die we je hierbij willen geven gebruik altijd een juiste borstel om beschadigingen aan het meubelstuk te voorkomen en denk eens aan een snoerloze stofzuiger. De beste stofzuigers voor houten vloeren hebben ook altijd speciale borsteltjes die zacht zijn en je meubilair of houten vloeren niet beschadigen. Weet je niet welke stofzuiger je het beste kunt kopen. Kijk eens n deze speciale gids.

2. Gebruik voor houten meubels het juiste onderhoudsmiddel

Heb je houten meubels? Kijk dan of je meubelen kunt behandelen met een onderhoudsmiddel. Door een onderhoudsmiddel te gebruiken voor een houten meubel breng je een beschermlaagje aan op het product, daarnaast krijgt het meubelstuk een gehele nieuwe look. Voor het behandelen van houten meubels wordt vaak een was-, lak of olielaag gebruikt.

3. Let op de verlichting in huis

Kamer met zon die naar binnen schijntOok zonneschijn in je huis kan schadelijk zijn voor je meubels, vooral wanneer een deel van het meubelstuk in de zon staat kan er veel kleurverschil op treden. Let altijd bij het plaatsen van je meubelstuk op de zonneschijn in je huis. Mocht er op een deel van het product zonneschijn vallen dan kan het handig zijn om tijdens zomerse dagen voor schaduw te zorgen voor je meubilair.

4. Viltjes onder meubels voorkomt schade

Naast het meubilair is het ook belangrijk om je vloer goed te onderhouden. Gebruik daarom ten alle tijden viltjes onder meubels, hiermee voorkom je schade op je vloer. Deze viltjes zijn vaak goedkoop in aanschaf en ze zijn makkelijk te bevestigen, simpelweg een plakrandje eraf halen en onder de stoelpoten plakken.

Mocht het te laat zijn voor bovenstaande tips en dient is je meubelstuk toe aan een reparatie of opknap beurt? Wacht hier niet te lang mee en neem contact op met ons!

4 tips om je meubilair zo mooi mogelijk te houden! was last modified: maart 24th, 2022 by KijkopMeubelen.nl