Fluwelen bank mooi houden in 3 stappen!

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Okergele fluwelen bankNa een lange dag is er niets fijner dan gezellig ontspannen in je eigen woonkamer. Een boek lezen bij de open haard, naar je favoriete serie kijken op tv of gewoon lekker kletsen met je partner bij een glas wijn. En waar kun je dat beter doen dan op een classy fluwelen bank?

Terug van weggeweest

Fluweel is weer helemaal in. Deze bijzondere stof dateert al uit de 15de eeuw en is terug van weggeweest. Een fluwelen bank staat mooi in elk interieur en is ook nog eens erg aangenaam om in te relaxen.

Maar hoe hou je dat juweel in topconditie? Goed nieuws: met de juiste aanpak is dat makkelijker dan je zou denken.

Stap één: ken je materiaal

Fluwelen stofFluweel is geen gewone stof. Het heeft namelijk rechtopstaande pluizen, die al dan niet afgesneden zijn. Verder kan fluweel gemaakt worden van katoen of zijde, maar net zo goed van mohair, wol, linnen of andere materialen. Eén ding is echter zeker: bij een fluwelen bank zal je steeds gesneden fluweel aantreffen. Je kunt fluweel trouwens makkelijk herkennen: het voelt zacht aan en verandert van kleur als je in verschillende richtingen over wrijft.

Stap twee: je fluwelen bank schoonmaken

Je hebt een fluwelen bank gekocht? Proficiat! Dan wil je hem natuurlijk ook in topconditie houden. Daar hoort een goede reiniging en onderhoud bij. Gebruik hiervoor alleen middelen die geschikt zijn voor fluweel. Bekijk deze webshop eens voor goede reinigingsmiddelen. Je vindt er alles wat je nodig hebt!

Stap drie: je fluwelen bank beschermen

Textile protectorWanneer je fluwelen bank schoon is kun je hem het beste ook meteen beschermen. Door hem te impregneren breng je een beschermlaag aan. Zo kan het vuil zich in de toekomst minder hechten en bespaar je jezelf een hoop tijd en moeite. Je kunt dit zelf doen met de Textile Protector of je kunt het door een professional laten doen zoals MeubelVisie.nl

Nog op zoek naar een fluwelen bank?

Heb je zin om ook zo’n gezellige, luxueuze bank in huis te halen? Surf dan zeker eens naar Lumz.nl! In deze webshop vind je een schat aan banken, poefs en stoelen die bekleed zijn met fluweel. Daarnaast zijn ze ook nog eens leuk geprijsd!

Andere vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via ons contactformulier.

Fluwelen bank mooi houden in 3 stappen! was last modified: mei 15th, 2018 by KijkopMeubelen.nl