Fluwelen stoel | Onderhoud en reiniging

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Fluwelen stoelEen geslaagd en stijlvol interieur kan je op veel manieren bereiken. Alles hangt immers af van je eigen smaak en voorkeur. Een fluwelen stoel kan je styling net dat tikje meer geven. Het is een mooie blikvanger en past in nagenoeg elke stijl.

En het leukste is: met een beetje voorkennis en de juiste producten, kun je dat prachtige meubelstuk ook erg makkelijk in topconditie houden. Wij leren je hoe!

Fluweel: een bijzondere stof

Ook in het verleden wisten mensen het al: fluweel is erg bijzonder. Het is een luxueuze stof die al in de 15e eeuw bestond. Fluweel heeft rechtopstaande pluizen en kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Zo bestaat er fluweel uit katoen, maar net zo goed uit zijde, linnen of wol.

De pluizen zijn afgesneden of net niet, al vind je bij een fluwelen stoel meestal de variant met afgesneden pluizen. Fluweel is makkelijk te herkennen: wanneer je erover wrijft voelt ze zacht aan en ze verandert van kleur als je in een andere richting wrijft.

De fluwelen stoel schoonmaken

Groene fluwelen stoelNet als bij andere meubelen met stoffen bekleding, kunnen er helaas ook op je mooie fluwelen stoel vlekken komen. Gelukkig hoef je geen expert te zijn om de meeste vlekken te verwijderen. Eerst en vooral is het zaak om de juiste schoonmaakproducten te gebruiken. Fluweel is immers een gevoelig materiaal, waarover je zeker nooit hard mag wrijven of schrobben.

De fluwelen stoel beschermen

Om te voorkomen dat je wekelijks je fluwelen stoel moet schoonmaken, kun je overwegen om de stof preventief te beschermen. Wanneer je het fluweel impregneert, komen er in de toekomst minder snel vlekken op. Een impregneerspray brengt een beschermend laagje aan, waardoor vuil en vet minder snel in de stof gaan dringen. Je hebt dus net iets meer tijd om vloeistof of eten te verwijderen en zo kun je vlekken voorkomen. Dat scheelt je meteen een pak werk!

Met de Textile Protector kun je zelf je fluwelen stoel impregneren. Wil je het toch liever uitbesteden? Geef ons dan een seintje. Wij hebben namelijk ruim ervaring en willen dat klusje graag voor je klaren!

Fluwelen stoel kopen

Eetkamer met fluwelen stoelenNa het lezen van deze blog wil je vast graag meteen aan de slag met je fluwelen stoel. Heb je er nog geen in huis? Dan is het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Haast je naar de winkel, of neem een kijkje op Lumz.nl! In deze webwinkel vind je vast een fluwelen stoel die helemaal aan jouw verwachtingen voldoet.

Heb je nog een vraag? Neem dan zeker contact met ons op!

Fluwelen stoel | Onderhoud en reiniging was last modified: september 6th, 2018 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *