Meubels impregneren

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

U heeft onlangs nieuwe meubels aan geschaft. Dit is vaak een grote uitgave waarvan u dan ook hoopt er weer langere tijd mee door te kunnen. U hoopt dat deze zo mooi mogelijk blijven en er geen vlekken in komen. Dit laatste heeft u voor een gedeelte zelf in de hand. Bij bestaande meubels kunt er voor kiezen om deze te reinigen, om uw meubels er weer als nieuw uit te laten zien. Nieuwe en gereinigde meubels zijn niet vanzelfsprekend vuil afstotend, daarom kunt u de meubels impregneren om vuil te weren.

Wist u dat;

  •  Huidvet gemakkelijk in de bekleding trekt, dit een laag op de stof geeft. we zien dit het meest op de armleuningen.
  • Haarvet ook veel nalaat dit zien we terug op die plaatsen waar het hoofd veel rust waaronder hoofdsteunen rugleuning
  • Blauwe spijkerbroeken gemakkelijk aflaten. Dit valt het meest op bij de licht gekleurde bank. en is een agressieve vlek die moeilijk weer loslaat.
  • Het morsen van eten en drinken rare vlekken kan geven
  • Van zelfreiniging u ook vaak kringen of vlekken krijgt, en daarbij de vuil juist in de vezel wrijft ipv het eruit haalt.
  • De oplossing om bovenstaand te voorkomen ligt voor de hand. Wij raden u aan zo snel mogelijk na uw aankoop uw meubel, bank / stoel te laten impregneren.

Wat is Meubels impregneren?

Meubels impregneren is een behandelmethode tegen vuil. Bij het impregneren van uw meubels, of tapijt, wordt er met behulp van een speciale vloeistof voor gezorgd dat vuil zich niet kan hechten aan de vezels van het meubel. Hierdoor kunt u gemakkelijker uw meubels schoonhouden. Het vuil dringt namelijk niet de vezels binnen, maar blijft er als het ware op liggen. Na het meubels impregneren is het vuil er gemakkelijker af te halen en zullen vlekken minder diep doordringen. Het laagje dat wordt aangebracht door de speciale vloeistof is niet te ruiken of te voelen, maar u zult al snel merken dat het schoonhouden van het meubel een stuk gemakkelijker zal gaan!

Meubels impregneren voor brandveiligheid

Meubels impregnerenBrandveiligheid is een onderwerp waaraan de laatste tijd veel aandacht is besteed. De statistieken wijzen helaas uit dat het aantal branden jaarlijks nog steeds toeneemt. In veel gevallen onderschat men de snelheid waarmee een onschuldig brandje zich kan ontwikkelen tot een grote uitslaande brand. De gevolgen zijn altijd dramatisch. U kunt er daarom ook voor kiezen om de stoffering van uw meubels brandvertragend te impregneren hierdoor breidt de brand zich minder snel uit.

Of u nou voor een gewone behandeling methode meubel impregneren of brandvertragend impregneren gaat, uw meubels zijn het altijd waard!

Wilt u ook uw meubels laten impregneren? Vraag een vrijblijvend offerte aan!

Meubels impregneren was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *