Ontgeuren van een open leder bankstel

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

bank ontgeurenHet is moeilijk een bank te ontgeuren, die gestoffeerd is met open leder. Open leder kwaliteiten zijn bijvoorbeeld pilotenleder, suède leder, nubuck leder en andere open ledersoorten met een fluweel of geschuurd uiterlijk.

Bank ontgeuren is onmogelijk

Een suède of ander open leder bankstel is vrijwel onmogelijk te ontgeuren. Nagenoeg alle meubelreiniging bedrijven kunnen uw bankstel niet ontgeuren.

Toch kunnen er ook goede resultaten worden behaald

Er zijn enkele mogelijkheden die in enkele gevallen goede resultaten kunnen geven. In sommige gevallen kunt u de geur zelfs helemaal weg krijgen, in andere gevallen absoluut niet. Niet onbelangrijk voor het resultaat zijn ook de kosten die u wilt investeren.

Wat zijn de mogelijkheden voor een bank ontgeuren?

Vervangen van vulmateriaal

Stel uw kat heeft op uw pilotenleder bankstel geplast, dan loont het de moeite om de vulling van de bank te vervangen. Tussen de ondervering en de stoffering zit een binnenvulling in de meeste gevallen afgedekt met een dacron laag.

De dacron laag kan worden vervangen en de binnenvulling kan worden gereinigd met een enzymenoplossing.

Herstofferen

De bank herstofferen is de ultieme oplossing maar ook de duurste. Het loont dus pas de moeite wanneer u een mooie design bank heeft. Kosten voor het herstofferen komen dan vaak uit op de helft van de nieuwwaarde.

Ozon

Tegenwoordig kan het ontgeuren ook gedaan worden met ozon. Het bankstel wordt dan zoveel mogelijk open gemaakt en uitgekleed, waarna de bank in een ozon cabine komt te staan. De geurmoleculen worden dan afgebroken door de reactie met ozon. Eerlijk gezegd geeft het niet altijd een goed resultaat. Reden hiervan is dat de ozon echt overal bij moet kunnen, en dat is niet altijd mogelijk.

Wat veel bedrijven niet weten is dat het ontgeuren met Ozon pas nut heeft wanneer de temperatuur in de ozoncabine boven de 26 graden is. Daarnaar kunt u informeren en zo checken of het bedrijf dat voor u de Ozonbehandeling uitvoert, wel weet hoe het moet.

Bevriezen

Bevriezen is en beetje een on-orthodoxe methode. Maar wanneer u uw bankstel laat bevriezen, verdwijnen de geurmoleculen. U zou uw bankstel in de winter, een paar dagen buiten in een open schuur kunnen zetten.

Baking soda

Natuurlijk vriest het niet altijd. Wanneer u met een stinkend bankstel zit, wilt u natuurlijk wat eerder een oplossing.

Baking soda zou dan een oplossing kunnen zijn. Natriumbicarbonaat wordt niet alleen gebruikt om koekjes te bakken, maar ook om hetbankstel te reinigen en te ontgeuren.

In een plaatselijke toko kunt u baking soda kopen. Het poeder verspreidt u over de bank en laat het een dag zijn werk doen. De volgende dag zuigt u het poeder met de geurmoleculen op. Mocht de geur heel erg zijn, dan kunt u het een aantal keer herhalen net zolang tot u tevreden bent over het resultaat.

Schoonmaak azijn

De laatste mogelijke oplossing die ik voor u heb is schoonmaak azijn. Snij het zwarte onderdoek onder uw bank weg. En zet enkele schaaltjes schoonmaakazijn onder de bank. Ook dit werkt geur-absorberend.

Belangrijk: Test eerst de tip uit. Alle tips en adviezen nooit zomaar klakkeloos overnemen. Eerst even uitproberen op een onopvallende plek. Niet alles werkt altijd namelijk. Omdat er teveel diversiteit is waardoor het resultaat anders kan zijn dan u verwacht. U kunt natuurlijk ook altijd uw bankstel laten reinigen door een expert.

Uw bank ontgeuren liever uitbesteden aan ons?

 

Ontgeuren van een open leder bankstel was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *