Bankstel ontgeuren, zelfdoen of niet

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

bankstel ontgeurenBankstel ontgeuren? In veel gevallen lukt het niet om een vervelende geur uit uw bank te halen. Dat komt doordat in veel gevallen alleen gebruikt wordt gemaakt van een ontgeurmiddel of een maskeermiddel. Het geheim om uw bank te ontgeuren ligt besloten in het reinigen van de bank.

Zonder de bank te reinigen kunt u nooit de geur van nicotine of katten urine uit uw bank verwijderen. Het allerbeste resultaat heeft u wanneer u de bank professioneel laat reinigen en ontgeuren. In circa 98% van de gevallen kan een professional de geur verwijderen. In sommige gevallen zal er nog een restgeur achterblijven. De restgeur verdwijnt na circa tien dagen vanzelf. Mocht er nog geur achterblijven, dan zal een professionele meubelreiniger de bank nog een gratis nabehandeling geven.

Welke geuren kunnen worden verwijderd?

De meest uiteenlopende geuren kunnen worden verwijderd. Denk aan:

  • sigarettengeur
  • katten urine
  • braaksel
  • nicotine  
  • formaldehyde gas

Zelf uw bankstel ontgeuren

Wilt u zelf uw stoffen bankstel ontgeuren? Dan is het van belang om het bankstel eerst goed te reinigen. Niet alleen de plek waar bijvoorbeeld de kat heeft gesproeid maar ook de omliggende delen van de plek. En bent u toch bezig: reinig gewoon het hele bankstel.

Eerst goed reinigen

Mijn voorkeur gaat uit naar de textile protection set. Hier zit een foam reiniger in die op vrijwel alle zitmeubels van stof veilig te gebruiken is. Het set bevat gelijk een intensief reinigingsmiddel, een protector en een bijsluiter hoe u zelf makkelijk vlekken kunt verwijderen. Eigenlijk is het een soort ‘EHBO doos’ voor uw stoffen meubels. Dus zorg dat u dat in huis heeft.

Nu een ontgeurmiddel gebruiken

Wanneer u de bank goed gereinigd heeft met de foamcleaner, kunt u de bank insprayen met een textile refresher. Deze bevat actieve enzymen die de resterende geur moleculen opvreten. Bent u nog niet tevreden met het resultaat? Dan kunt u de volgende dag het bankstel nogmaals insprayen met de textile refresher.

De bank laten ontgeuren

U kunt de bank laten ontgeuren. Dat heeft een aantal voordelen. Een professionele meubelreiniger doet dagelijks niks anders dan het reinigen en ontgeuren van banken en fauteuils. Hij is er bedreven in en heeft de juiste apparatuur en middelen. Wanneer we uitgaan van een stoffen bank waar een nicotine geur in zit, dan zal een meubelreiniger de hele bank reinigen met een dieptereiniging machine. Behalve de geurmoleculen verwijdert hij ook huisstofmijt en ander vuil waar u misschien geen weet van heeft.

Omdat de meubelreiniger de bank intensief reinigt, bent u al een groot deel van de geur kwijt. Wanneer de meubelreiniger gebruik maakt van een dieptereiniging machine zal hij een enzymen preparaat in de bank spuiten. De enzymen zorgen er dan voor dat de laatste geurmoleculen worden verwijderd. In heel veel gevallen zal de geur helemaal verdwenen zijn. In enkele gevallen blijft er een restgeur achter. De restgeur zal in de komende dagen steeds minder worden.

Wanneer u een meubelreiniger uitzoekt om uw bank te ontgeuren, vraag dan altijd of een nabehandeling gratis is. Zodat u weet of u kosteloos van zijn service gebruik kan maken.

Wilt u graag een Gratis en geheel vrijblijvende offerte van ons? 

 

Bankstel ontgeuren, zelfdoen of niet was last modified: mei 15th, 2018 by KijkopMeubelen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *