Geur neutraliseren | Tips en advies

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Het kan ieder van ons overkomen: je hebt eten of drinken over de bank gemorst en je krijgt de geur niet meer weg. Of erger nog, je kat of hond heeft een ongelukje gehad. Dat zijn geuren die er heel moeilijk uit gaan en ook al krijg je de vieze vlekken weg, je blijft het toch ruiken. De geur neutraliseren is in dat geval de beste oplossing.

Geur neutraliseren | Tips en advies

Geur neutraliseren – zo doe je het zelf

Vieze geurtjes kunt je het best verwijderen door het meubel grondig schoon te maken. Dat kan een lastig klusje om zelf te doen, maar het is niet onmogelijk. Het belangrijkste daarbij is dat je de juiste producten gebruikt. Op de website Leer-Onderhoud.nl vind je tal van producten die je hierbij kunnen helpen. Heb je een leren bankstel of misschien een stoffen exemplaar? Bij Leer-Onderhoud.nl vind je alles wat je nodig hebt.

Geur neutraliseren – leve de vakman!

Stel, je hebt net je hele bank gereinigd en je vindt dat er toch nog een spoor van dat nare luchtje is blijven hangen. Dan kun je het beter overlaten aan een vakman. Die kan het probleem op verschillende manieren aanpakken. Wij zetten de mogelijkheden even voor je op een rijtje:

  • Geur neutraliseren met een dieptereinigingsmachine

Bank schoonmakenDe grove middelen dus. Deze machine pakt niet alleen de geurmoleculen aan, maar verwijdert ook moeilijk bereikbare vuilresten en huisstofmijt. Je bank wordt zo weer stralend schoon en ruikt heerlijk fris.

  • Ozonbehandeling

Dit is een heel effectieve manier om geurtjes te verwijderen. Het meubel gaat voor minimaal 8 uur en maximaal 24 uur in een afgesloten, warme cabine met een ozongenerator.

Een drastische, maar erg goede methode om een einde te maken aan vieze geuren is het vervangen van de binnenvulling van je meubel. Deze is vaak bedekt met een laag dacron. Als je die laag laat vervangen en de binnenvulling laat reinigen met een enzymenoplossing, is elk spoor van geur zo verdwenen.

Deze methodes kun je uiteraard niet meteen zelf thuis gaan uitvoeren. Meer informatie over een professionele aanpak of andere vragen? Schroom dan niet maar neem gewoon even contact met ons op!


Geur neutraliseren | Tips en advies was last modified: juni 8th, 2018 by KijkopMeubelen.nl